Otroci so naravnost navdušeni nad svetom odraslih. Nemalokrat jih zalotimo, kako nas oponašajo in delajo vse, kar vidijo pri odraslih. Zato je povsem naravno, da sanjajo tudi o vožnji avtomobila. Tako je lahko otroški avto na akumulator uresničitev otrokovih sanj. Majhni avtomobilčki -na pedala ali električni, ponujajo svobodo otrokom in jim omogočajo pravo izkušnjo samostojne vožnje.

Poleg tega, da so pravi vir zabave, otroška vozila na akumulator pomagajo tudi pri kognitivnem in motoričnem razvoju otrok.

avto na akumulator pri malih vragcih

Otroška vozila na akumulator so prilagojena starosti in teži otroka. Otrok lahko v njem sedi in ga tudi vozi. Opremljeni so z voznikovim sedežem, ogledalom in volanom. Za še večjo zabavo, nekateri modeli ponujajo tudi druge dodatke in možnosti. Za navdušence nad motorji, so na voljotudi električni motorji. Izbirate lahko tudi med gokarti, štirikolesniki, vse bolj zanimiva pa postajajo tudi quad vozila. Pri izbiri je dobro upoštevati otrokovo starost, tudi težo in seveda nenazadnje tudi interes.

Tako deklice kot fantje se lahko ure in ure zabavajo z otroškimi avtomobilčki, ne da bi jim bilo dolgčas. Samostojna vožnja jim omogoča, da se seznanijo z okoljem, razvijejo občutek za smer in koordinacijo. Vožnja zelo dobro vpliva tudi na njihovo samozavest, saj se počutijo kot odrasli.

Izbira avta na akumulator glede na starost otroka

Električni avtomobili se ne priporočajo otrokom mlajšim od 1 leta. Vsak model je primeren za določeno starostno skupino, zato so avtomobili priporočljivi za otroke od 1 do 8 let, nekateri napredni modeli pa razveseljujejo otroke med 10 in 12 let.

Osnovni modeli so primerni predvsem za majhne otroke, od 1 do 2 let. Sem sodijo poganjalci, tricikli, ipd. Na voljo so tudi redki električni avtomobilčki, vendar mora biti prisotna odrasla oseba, ti avtomobili pa so opremljeni z varnostnimi pasovi, ki zagotavljajo dodatno varnost otrok. Vsekakor so to še zelo majhni otroci, njihove motorične sposobnosti so omejene, zaradi česar so veliko bolj ranljivi za morebitne padce.

Od 2 let naprej je izbira raznolika. Otroci so že bolj samostojni in so običajno zanje na voljo vozila na pedala, možno pa je tudi kupiti manjši električni štirikolesnik ali avtomobilček, kateri doseže nižje hitrosti. Od 3. leta starosti imajo otroci malo več motoričnih sposobnosti in refleksov, da lahko vozijo vozilo.

Otrokom starejšim od 4 leta, električni avtomobiliponujajo pravo avtonomijo in boljše razumevanje okolja. Avto na akumulator, električni motor, 4x4, štirikolesnik - na voljo so jim številne možnosti!

Večina modelov ima možnost maksimalne obremenitve 30 kg, zato upoštevajte težo otroka, da je primerna za avto.

 

Katero vozilo izbrati?

Vsi otroški avtomobili izpolnjujejo varnostne standarde. Kljub temu pa se staršem svetuje nadzorovanje otroka pri uporabi električnih avtomobilov. Tako se lahko izognete padcem in trkom. Za boljšo varnost večina modelov vključuje daljinski upravljalnik, tako da lahko starši upravljajo z vozilom.

Pri izbiri pravega avtomobilčka, lahko upoštevate tudi dizajn. Uglajen, pisan, licenčni, itd. Dizajn otroških avtomobilov na akumulator je skorajda neomejen.

Avtomobilčki so izdelani iz robustnih materialov in tako prenesejo morebitne udarce, kar pa ne pomeni, da se ob neprimernem ravnanju ne morejo poškodovati. Vsekakor je pomembno upoštevati kakovost.

Veliko modelov otroških avtomobilov, motorjev in drugih električnih vozil, je opremljenih z raznimi dodatki, kateri dodatno obogatijo otroško vozilo. Hupa, prtljažnik, radio, itd. - toliko možnosti, ki bodo razveselile malčke.

Električni avtomobili za najmlajše so zasnovani tako, da otrokom zagotavljajo dobro varnost in tako največja hitrost teh vozil pogosto ne presega 9 km/h.

Več vrst baterij omogoča različno uporabo in različno moč:

-         6 V - primeren za precej gladka in ravna igrišča.

-         12 V - lahko se vozi tudi po travnikih in tudi trši podlagi.

-         24 V - vozi se lahko tudi po nagnjenem ali neravnem terenu.

Torej, kateri bo prava izbira? Prvo je seveda pomembno upoštevati starost in težo otroka, baterijo oziroma, kakšen je teren po katerem se bo otrok vozil in nenazadnje je nujno, da je tudi videz avtomobila ali motorja, morda štirikolesnika, po pričakovanjih vašega otroka. Glede na izbiro, skorajda ni možnosti, da za svojega otroka ne bi našli primerno vozilo na akumulator, ne glede na to, kako zahteven je lahko vaš otrok.

avto na akumulator za male nagajivčke

Zaključek

Igrače ne služijo zgolj za zabavo, ampak so tudi pomemben del razvoja otroka. Inovacije in tehnologija nenehno razvija novosti tudi na področju igrač in otrokom nudi možnost izobraževanja in učenja s pomočjo igrač. Veliko igrač ima zelo pomembno vlogo pri razvijanju raznih veščin in razumevanja okolja. Takšen je primer električnega avtomobila, ki je predvsem v zadnjem času zelo trendovska igrača.

Vrste igrač je treba izbrati glede na otrokovo starost, temperament in osebnost. Po tem kriteriju prilagojene igrače mu omogočajo, da spoznavain napreduje. Njegove potrebe se sčasoma spreminjajo in tako prilagajamo tudi igrače. Te imajo resnično pomembno vlogo pri vzgoji in razvoju otroka.