Starši, ki imajo dvojčka izbirajo med vozički za dvojčke.

Starši se prihoda dvojčkov pogosto zelo razveselijo, nekateri se v začetku morebiti nekoliko prestrašijo zaradi velike odgovornosti, a kaj hitro spoznalo, da v kolikor sta otročka zdrava, da nista tako velik problem, kakor je morebiti na začetku izgledalo. Je pa res, da so dvojčki kar velik finančni zalogaj. Izbira med vozički za dvojčke ni ravno pestra, vendar imajo starši na voljo kar nekaj modelov med katerimi lahko izbirajo.

Pri svoji izbiri morajo biti pozorni na podobne malenkosti kakor starši enega otroka, le da morajo preveriti še širino vozička in pogosto kupiti nekoliko večji avtomobil, da bodo lahko prevažali ne le dvojčke, vendar tudi njihov nič kaj majhen voziček. Vozički za dvojčke so širši, kar staršem pri opravljanju in potiskanju povzroča nemalo težav. Pogosto se udarijo v kakšne prepreke, da o tem, da ne morejo skozi kakšne pregrade na prehodih za pešce niti ne govorimo.

S tega vidika je morebiti najbolj priročen ožji voziček za dvojčke, a se tukaj otroka gledata ali sedita drug za drugim, kar pa lahko ponovno predstavlja oviro. Zaključek je nekako takšen, da morajo starši dvojčkov v vsakem primeru sprejeti kompromis in se odločiti za voziček, ki ima po njihovem mnenju manj slabosti in več prednosti.

Pogosto se nekoliko zatakne tudi pri izbiri same barve vozička, saj vozičkov ni veliko na zalogi, prodajalci imajo le enega ali morebiti dva in še to ne v vseh možnih barvah. V kolikor pa bi želeli, da bo vaš voziček za dvojčke po vseh vaših merilih, pa boste morali nanj nekoliko počakati. Vozički za dvojčke so testirani podobno kakor vozički za enega otroka, saj morajo biti varni, iz kakovostnih materialov, funkcionalni in prijazni tako otroku, kakor njegovim staršem.

Vozički za dvojčke zavzamejo več prostora v prtljažnem delu in so nekoliko zahtevnejši za zlaganje.