S strani Tržnega inšpektorata Republike Slovenije smo bili obveščeni o napakah pri centralnih zaponkah ki se uporablja v sistemih za zadrževanje otrok med transportom pri otroških avtosedežev proizvajaca Chicco  model: AUTO-FIX .

Varnostno obvestilo za uporabnike:

Sabelt, vodilno podjetje v industriji izdelkov za varnost otrok v avtomobilu, je ugotovilo, da ima lahko ena izmed njihovih posebnih modelov centralne zaponke, ki se uporablja v sistemih za zadrževanje otrok med transportom, napako, ki bi lahko pripeljala do vprašljive varnosti otrok ali do manjše učinkovitosti pri njihovem zadržanju v sedežu v primeru nesreče oz. trka vozila.

Različni proizvajalci so pri svojih sistemih za zadrževanje otrok v sedežu uporabljali to zaponko, ki so jih prodajali samostojno (na primer, otroški avtosedež) ali kot del potovalnega sistema (na primer, otroški vozički z dodatno montažo otroškega avtosedeža).

Čeprav do sedaj s tržišča nismo prejeli poročila o kakršnikoli nesreči ali napaki in kljub zelo nizki verjetnosti tovrstnih napak, je podjetje Chicco kot previdnostni ukrep in v skladu s svojim poslanstvom o stalnem zagotavljanju varnosti otrok, povabili kupce naših otroških avtosedežev Chicco Auto-Fix in Chicco Synthesis, opremljenih z zaponko opisano zgoraj, naj obiščejo eno od naših spletnih strani (www.qualitycontrol.sabelt.com ali http://www.chicco.com/ProdottiChicco/InternationalProductRecalls/English/BuckleProductRecall/tabid/3155/language/en-US/Default.aspx). Vsak lastnik tega izdelka lahko preveri, ali je njegov kupljeni model vključen v ta previdnostni ukrep, in dobi navodila za varno uporabo izdelka.

Preverite, katera zaponka je vgrajena v vaš kupljeni proizvod, in jo izberite:

 

Odpoklic proizvoda - zaponke:

Za pravilno opredelitev proizvoda vas prosimo, da na sedežu poiščete nalepko odobritve/homologacije oranžne barve.

Opomba: Vključeni so samo tisti izdelki, ki so opremljeni s tovrstno zaponko. Vsi ostali modeli zaponk in vsi ostali modeli Chicco sistemov za zadržanje otrok v sedežu niso vključeni.

Opravičujemo se vam za vse morebitne povzročene nevšečnosti.