Različne igrače

Odločili ste se otroku podariti igračo, ker veste, da je to eno od najboljših daril. Pa veste, katero? Mogoče vam je prav ta otrok zaupal svojo željo? Potem je to odlično, ker glede na to, koliko različnih igrač je na trgu, če boste samostojno iskali med ponudbo, se zna zgoditi, da mogoče ne najdemo prav takšne igrače, ki bi ustrezala določenemu malčku.

Otroci so si zelo različni, njihova domišljija je tako zanimiva, da se nam sploh ne sanja, od kod jim takšne zamisli. In prav tako že dokaj hitro kažejo določene interese. Recimo, že kaj kmalu jih zanima, kako postati kuhar, zdravnik, veterinar ali karkoli drugega. In ponavadi jim v takšnih  primerih tudi nabavimo temu primerne igrače, kar je super, In skoraj ni interesa, ki ne bi imel v ozadju temu primerne igrače. Ne glede na to, kaj se lete po otrokovi glavi in kakšne so njegove želje, bo takšna igrača zagotovo med ponudbo otroških igrač v otroških trgovinah.

Različnost igrač je prav iz tega razloga različnosti otrok, saj moramo slediti njihovim potrebam, željam in pričakovanjem. Seveda je od tega tudi odvisno, kakšno bo njegovo otroštvo, kako si bo zapomnil otroške dni, ali se bo že relativno hitro česa naučil, ipd. In res vse to mu lahko omogočimo tudi skozi igro, s primerno izbiro igrač. Če pa otrok že sam pokaže interes in izrazi željo po določeni igrači, pa toliko bolje.

Res pa je, da moramo upoštevati tudi njegovo starost in s tem primernost igrač zanj, kajti niso vse igrače enako primerne za različne starosti. In glede na to, bo seveda naš malček presodil, ali mu je igrača tudi zanimiva, ali pa se bo na njej nabiral zgolj prah in bo zasedala nekaj prostora pri nas doma. Pomembno pa je, da sledimo in upoštevamo njegove želje, če le želimo doseči njegovo zadovoljstvo.