Vsak starš se bo zagotovo strinjal, da čas z otrokom zelo hitro mine. Če ste še včeraj razmišljali o hojici, danes že iščete poganjalec, jutri pa bo na vrsti že otroška posteljica. Pravzaprav, kdaj je pravi čas, da iz klasične otroške posteljice otroka »preselite« v večjo otroško posteljo?

Pravzaprav ni nikjer pravila, po katerem bi lahko točno rekli ali vedeli, kdaj je čas za otroško posteljo. Otroške postelje so zelo različne in primerne za različne starostne skupine otrok, kar pomeni, da lahko vedno najdemo posteljico, ki je primerna njegovi starosti. Pa vendar, ne želimo si, da bi otroška posteljica služila le kratek čas. Če se že odločamo za nakup, bomo seveda želeli kupiti takšno, katero bo lahko uporabljal še lep čas, kajne?

kakovostne in ugodne otroške posteljice

Če se osredotočimo zgolj na dimenzije in velikost ter zanemarimo vse različne modele, barve in dizajne, že tukaj je izbira tako velika, da se boste morda hitro izgubili med ponudbo.

Ena največjih skrbi staršev pri urejanju otroške sobe je zagotovo iskanje popolne posteljice. Navsezadnje je otroška posteljica glavni kos otroške sobe in je tako nujno, da je lepa, kakovostna in primerna. In tako se starši velikokrat vprašajo, ali je nakup mini otroške posteljice sploh smiseln.

otroška postelja za vsak žep

Preden ugotovite, ali se splača, morate najprej ugotoviti, ali želite otroka takoj namestiti v lastno posteljo ali bi pa raje za začetek kupili manjšo, kompaktno. Predvsem dokler otrok potrebuje vašo nego in skrb. V teh primerih je zanesljivo manjša otroška posteljica zelo smiseln nakup. Natančno starost oziroma, kako dolgo jo bo otrok uporabljal, je precej težko določiti in je uporaba odvisna od vsakega otroka. Nekateri otroci jo prerastejo dokaj hitro, spet drugi ne, odvisno od njihove velikosti.

Majhna otroška postelja je zelo prikupna, lepa, lahko jo postavimo praktično kamorkoli. Je naravnost očarljiva. Zelo pomembno pa je tudi, da je zelo varna, saj je zasnovana predvsem za najmanjše otroke in nudi vrsto prednosti. Idealne so za najmlajše, saj se v njih otrok zelo dobro počuti in so zanj zelo udobne. Postavite jo lahko tudi v lastno spalnico in je tako otrok vedno ob vas.

Vsekakor, pa vedno pride čas, ko je treba razmisliti o nakupu večje otroške postelje. Ali bo to pri enem letu starosti otroka ali pri treh ali več letih, je odvisno predvsem od staršev in tudi od otrok. Nekateri otroci so tako pripravljeni zapustiti mini otroško posteljo zelo kmalu in hitro, medtem, ko je tovrstna otroška postelja lahko pri nekaterih otrocih v rabi še lep čas. Vedno bodite pozorni na otrokovo obnašanje. Kaj to pomeni?

Nekateri otroci napredujejo hitro, drugi si vzamejo za ta napredek nekoliko več časa. Kadar opazite, da se otrok že zlahka dvigne iz posteljice in obstaja možnost, da bi se kljub zaščitni ograjici prevrnil iz nje, je zagotovo pravi čas, da se odločite za nakup nove, večje otroške posteljice. Nova otroška posteljica bo morala tudi tokrat ustrezati njegovim potrebam, kar pomeni, da je vsaj do 4 leta dobro, da spi v ograjeni postelji, da je otroška postelja tudi kakovostna, predvsem pa za otroka varna. Vedno upoštevajte, da so otroci dokaj nepredvidljivi in kljub njihovemu majhnemu telesu, so sposobni neverjetnih akrobacij. Pri tem pa se ne zavedajo nevarnosti, katere jim grozijo. Zato morajo vedno starši biti tisti, ki se odločijo, katera otroška posteljica je najbolj primerna za njihovega otroka. Svojega otroka najbolje poznajo in vedo, česa je sposoben ter kakšno posteljo potrebuje, da ne bo prihajalo do neželenih nesreč.

otroška postelja za vsakogar

Nekateri otroci so že pri dveh letih sposobni stvari, katere kateri drug otrok šele pri štirih. To seveda ne pomeni, da je s katerimkoli otrokom kaj narobe, pač pa le to, da so si otroci medsebojno zelo različni. In zato so na voljo tudi tako različne možnosti, da vsak starš za svoje najmlajše ve, katera možnost je za njihove otroke najprimernejša.

Proizvajalci nudijo vrsto različnih modelov, v različicah, katere bodo zadovoljile tudi najbolje zahtevne starše in otroke. Na voljo so otroške postelje v raznih barvnih kombinacijah in tudi oblikah, vse za to, da se bo otroška postelja otroku popolnoma dopadla in bo v njej rad spal. To je tudi možnost, da se otroku veliko lažje in enostavneje ter hitreje približa novo obdobje odraščanja, ko zapušča majhno posteljico in prehaja v večjo.

Za starše je seveda otrokovo zadovoljstvo najbolj pomembno in z izbiro otroške opreme in pohištva lahko dosežejo tako kakovost, kakor tudi funkcionalnost, katerekoli opreme. Pestra ponudba botruje tudi udobnejšemu in hkrati ugodnejšemu nakupu. Ker se proizvajalci zavedajo, da je izredno pomembno ponuditi možnosti nakupa za zadovoljevanje različnih potreb, ponudba nenehno raste, se izpopolnjuje, preoblikuje in vam omogoča neomejeno število možnosti za nakup primerne otroške postelje.

Torej, je vaš otrok pripravljen zapustiti otroško posteljico in je morda dovolj star, da pri odločitvi in nakupu nove otroške postelje sodeluje? V kolikor je vaš odgovor pritrdilen, je to zanesljivo dober razlog in kazalnik, da je vaš otrok dovolj star, da zamenja staro posteljo z novo.