Četudi so si zelo podobni, so si tako različni. Le malo po funkciji, prilagodljivosti, tudi videzu in tudi po ceni. Odvisno je od ponudnika. Ali so temni, svetli, bolj okrogli, podolgovati, imajo kakšne dodatke ali pa so popolnoma enostavni, so morebiti malo bolj komplicirani, itd. otroški avtosedeži.

Gre za stvar, katera je nujna in obvezna, pa je lahko tako različna? Pravzaprav niti ne toliko, če upoštevamo, da morajo biti vsi v eni stvari enaki in sicer, da morajo biti otrokom prilagojeni in morajo zagotavljati varnejšo vožnjo za otroka, udobje in tudi slediti in ustrezati določenim predpisom ter normam.

Ali so vam bolj všeč avtosedeži od enega ponudnika, ali od drugega, bo odvisno samo od vas. Tudi, kakšna cena bo in za koliko drugačna pri enem kot pri drugem, je spet eden od dejavnikov na podlagi katerega se bomo odločili za nakup. Morebiti pa nam cena ne igra vloge. To pa je odvisno od našega finančnega stanja. Pomembno je, da med vsemi izberemo takšnega, kateri bo izpolnil naša pričakovanja.

Da bo pa njegova življenjska doba dolga in ga bo naš otrok lahko prerastel brez potrebe po nakupu novega, je pa odvisno tudi od ravnanja z njim. Ne glede na to, pri katerem ponudniku smo se odločili oziroma so nas njegovi avtosedeži  prepričali. Res je, da se lahko tudi razlikujejo ogromno po kvaliteti, vendar pa je pomembno samo ravnanje, ki pa mora biti ustrezno in pravilno.

Pomembno je tudi, da so otroški avtosedeži pravilno nameščeni. Veliko je torej dejavnikov, ki vplivajo na izbiro in odločitev za nakup. Če pa nismo o tej najbolj prepričani, pa se lahko vedno obrnemo tudi na strokovno pomoč, prodajalce, svetovalce, prijatelje, itd. Tiste prijatelje seveda, kateri so že imeli podobne izkušnje. Kar pa je najbolj pomembno , ne glede kje, kdaj, katerega smo kupili, je funkcionalnost.