Izbira otroške sobe je zelo prijeten in hkrati odgovoren proces za starše. Otroška soba je majhen svet v vašem domu, zato želite, da je za njegove prebivalce čim lepši, udoben, prijeten in varen.

Danes so proizvajalci pohištva in prodajalne pohištva pripravljeni ponuditi veliko različnih možnosti - domišljijski dizajn katere koli kompleksnosti, pohištvo, ki raste z otroci, čudeže, ki vam omogočajo, da vse, kar otrok potrebuje, postavite na le nekaj kvadratnih metrov otroške sobe. Vendar pa, pomembno je, da se poskušamo ne izgubiti v morju privlačnih možnosti in izbrati tisto, karotrok potrebuje, ob upoštevanju pomembnih meril in lastnosti, katere bi naj imela otroška soba. Spodaj navajamo nekaj teh.

Starost otroka

Morda je starostno merilo prva stvar, ki jo upoštevamo pri izbiri pohištva za otroško sobo, saj je odvisno od tega, iz česa natančno naj bo sestavljen otroški komplet.

otroške sobe bellamy po ugodnih cenah

Varnost in kakovost

Zelo pomembno je, da so starši prepričani, da so njihovi otroci v svoji sobi popolnoma varni. Predvsem za otroške sobe manjših otrok, je najbolje izbrati pohištvo, ki ima najmanj ostrih vogalov. Pomembno je, da pazimo tudi na kakovost izdelave in vzdržljivost otroškega pohištva, saj mora vzdržati nebrzdano otroško energijo in iznajdljivost za najrazličnejše potegavščine.

Dobro je tudi, če upoštevamo, da so rabljeni okolju prijazni materiali. Na srečo sodobni materiali, ki jih uporabljajo vestni proizvajalci pohištva, ustrezajo higienskim zahtevam in ne povzročajo alergij, a vseeno je bolje, če pred nakupom preverimo tudi to lastnost.

Otroško pohištvo mora biti kakovostno.

Udobje in funkcionalnost otroške sobe

Ne glede na to, kako zelo bi želeli otroško sobo napolniti s čudovitim, varnim in uporabnim pohištvom, morate poznati mero. Konec koncev je zelo pomembno, da ima otrok prostor za igro, gibanje in ej prostor dobro osvetljen z naravno svetlobo. Zato je dobro, da otroška soba vključuje le pohištvo, ki je otroku dejansko tudi potrebno.

Poleg tega mora biti otroško pohištvo primerno za otroka, udobno za samostojno uporabo. Pomembno je, da otroci zlahka dosežejo police v omari s svojimi stvarmi, da se izognejo potrebi po plezanju na stol in se nehote poškodujejo. Postelja mora ustrezati višini otroka, biti dovolj prostorna in udobna za miren spanec.

Dekoracija otroške sobe

Fant ali dekle?Rad riše ali se ukvarja s športom? Podobo otroške sobe lahko oblikujete skupaj z otrokom, ki ga vodijo njegovi interesi in domišljija. In sploh ni nujno, da vsa dekleta sanjajo o rožnati sobi princese, fantje pa o avtomobilih na modrem ozadju. 

otroška soba pinio kvaliteta in dober design

Skupaj z otrokom lahko razmišljate tudi o splošni temi otroške sobe. Naj izbere pohištvo, zaradi katerega bo njegova otroška soba resnično predstavljala njegov najbolj varen kotiček na svetu. Najbolj prijeten. To tudi je smisel vsake sobe, ne samo otroške.

Prisluhnite idejam in predlogom svojega otroka in potem bo obema zelo všeč postopek izbire pohištva za otroško sobo, rezultat pa bo seveda obojestransko zadovoljstvo.

Normalno je, da vsak starš za svoje otroke želi le najboljše in seveda stremi k temu, da mu zagotovi vse to in še več. Pa vendar, pomembno je, da so izpolnjene njegove potrebe. Torej, če ne potrebuje dodatnega stola v obliki nečesa, kar sicer sovpada z željami otroka, ga ne kupimo. Razen, če imamo na voljo seveda veliko prostora in je otroška soba velika. Vsekakor pa so otroške sobe zelo raznolike in ne glede na želje, se bo zagotovo našla ustrezna za vsakega posameznega otroka.

 otroško pohištvo po dostopnih cenah