Otroški vozički se ločijo glede na proizvajalca. Nekateri izmed najbolj znanih proizvajalcev otroških vozičkov so: Peg Perego, Quinny, Hauck, Chicco, Baby Boom, Maxi Cosi, itd. Otroški vozički so najbolj uporabljen pripomoček pri majhnem otroku, vendar strokovnjaki opažajo, da jim starši namejo vse premalo pozornost. Mnogi starši se odločijo za nakup otroškega vozička glede na njegov izgled, kar pa nikakor ni pravilno. Otroški vozički imajo vse bolj pomembne lastnosti, kakor je njihov izgled, predvsem pa je njihova naloga, da skrbijo za varnost malčkov.

Strokovnjaki svetujejo, da starše pri nakupu otroškega vozička ne sme prepričati njegov izgled in cena, vendar naj pozornost namenijo predvsem varnosti, udobnosti in funkcionalnosti.

Da bi lahko starši čim bolje izbrali primerni voziček, jim pomagajo tudi številne neodvisne organizacije, ki opravljajo teste. Otroški vozički morajo na testih prestati različne obremenitve, tesira se tudi odobje in otrokova varnost, nikakor pa se ne zanemari niti cene. Mnogi starši so namreč prepričani, da dražji voziček nudi tudi večjo varnost in udobje, vendar žal to vselej ne drži. Mnogi starši to spoznajo šele po nakupu vozička in si povzročijo dodaten strošek, torej nakup novega vozička zaradi neustreznosti prejšnjega.

Vprašanje na kaj moramo biti pozorni pri nakupu otroškega vozička tako nikakor ni odveč. Starši naj pred odločitvijo o nakupu otroškega vozička preverijo ocene lastnostih, ki so jim najbolj pomembne in odražajo njihova pričakovanja, uporabo in želje. Otroški vozički se med seboj razlikujejo glede na višino ročaja. Višina ročaja je pomembna za udobnost potiskanja vozička. Priporočljivo je, da je ročaj otroškega vozička nastavljiv po višini. Ljudje se med seboj razlikujemo, nekateri smo višji, drugi nižji, prav zaradi slednjega je še kako pomembno, da si lahko različni uporabniki ročaj vozička prilagodijo svojim potrebam. Pred nakupom naj starši preverijo tudi težo vozička, velikost sedeža in zlaganje vozička, ki naj bo čim hitrejše in preprostejše. Kako hitro se neki otroški voziček sestavi in ponovno zloži, je pomembno predvsem za tiste starše, ki bodo otroka veliko vozili v avto in ga nato prestavljali v otroški voziček.

Kako udobni, varni in funkcionalni so otroški vozički, lahko starši preverijo na straneh Zveze potrošnikov Slovenije, slednja redno testira in preverja kakovost otroških vozičkov.