Otroški vozički so nepogrešljiv del otroške opreme, pa naj si gre za lastništvo oziroma uporabo staršev in varušk, ali pa otroške trgovine.

Vsi otroški vozički sodelujejo pri vzgoji in odraščanju otroka s svojimi neprecenljivimi lastnostmi. Otroški vsakdanjik je razgiban, raznovrsten in pester, temu primerno mora biti zasnovan otroški vozičke. Otrok bo preko dneva v vozičku spal, sedel, jedel, se igra, ogledoval okolico ter počel še marsikaj. Temu primerno so zahteve uporabnikov izražene v samih lastnostih. Spanje omogoča vrsta lastnosti, podobne so vsem drugim artiklom namenjeni spanju. Dobro oblikovano ležišče, materiali ter mnoge druge lastnosti so enake drugim sorodnim izdelkom. Higiena in možnost čiščenja je pri tem posebej poudarjena, podobno kot ležišča in materiali za ležišča otroški postelj. Otrok namreč ne more razmišljati o čistoči tako kot odrasli, zato je toliko bolj pomembno, da se morebitne nečistoče hitro in enostavno očistijo in odstranijo.

Otroški vozički so poleg otrokovim dnevnim aktivnostim, z lastnostim prilagojeni tudi staršem in varuškam. Podobno kot pri otrocih je njihov vsakdanjik pester in zanimiv, le da so aktivnosti nekoliko drugačne ter v mnogih primerih tudi posebne. Starši in varuške se razlikujejo med seboj po načinu, vrsti in intenzivnosti gibanja, večji ali manjši praktičnosti, ter mnogih drugih lastnostih. Otroški vozički, ki se bodo gibali v urbanih okoljih imajo drugačne lastnosti, kot tisti, kateri bodo večkrat obiskali travnik, trato, gozd ali druga okolja. V vsakem primeru bo izbira prilagojena takim zahtevam v vrsti lastnosti, ki jih otroški vozički imajo. Lastnosti, ki so pri tako različnih zahtevah cenjena se nanašajo na samo konstrukcijo, kolesa, ročaje in druge sestavne elemente.

Izbira vsekakor ni lahka, predvsem tistim, ki se prvič odločajo za nakup. V pomoč jim bodo informacije, ki jih lahko dobijo v različnih okoljih in iz različnih virov. Starši, sorodniki, prijatelji in znanci so dobra referenca, saj so izkušnje pridobljene z dobrimi ali manj dobrimi lastnostmi, lahko dobra osnova za okvirne zahteve. Okolica najbližji prijateljev, znancev, staršev in sorodnikov seveda ni edino okolje, kjer se najde dobre informacije o tem kakšni otroški vozički so trenutno na voljo. Otroška trgovina je dobrodošel vir informacij, saj so vedno bogati z izkušnjami, ki se dnevno bogatijo in dopolnjujejo. Vir teh bogatih izkušenj, ki se dnevno bogatijo in dopolnjujejo so obiskovalci, kupci ter seveda prodajni zastopniki proizvajalcev. Skupaj združene izkušnje kupcev, prodajnih zastopnikov, obiskovalcev, znajo nuditi bogate in izčrpne informacije o tako novostih, kot tudi nekoliko starejših lastnostih, ki jih otroški vozički v ponudbi trgovine imajo.