Se še spomnite časov, ko ste za poslikavo sten morali iskati strokovnjaka, umetnika, ki si je moral vzeti veliko časa, da je točno določen motiv ali risbo prenesel na stene vašega doma? V poštev so prišle predvsem otroške sobe. Za to pa ste morali odšteti znatne zneske denarja. Danes je to veliko enostavneje. Stenska nalepka reši v zgolj nekaj korakih in minutah ter brez kakršnekoli napake poskrbi za čudovite stene. Kar pa je morda najbolje, stenske nalepke so danes zelo cenovno dostopne in vam tako ne bo treba odšteti premoženja, da bi si privoščili pravo popestritev sten.

otroške stenske nalepke za otroško sobo

Ne glede na prostor, katerega želite okrasiti, na voljo so različne stenske nalepke za različne prostore in razne namene. Bodisi želite novost v dnevni sobi, otroški sobi, spalnici, na hodniku, kopalnici ali kjerkoli drugje. Prav to je tudi zelo pomembna prednost pred klasično poslikavo sten. Na voljo je toliko različnih motivov, vzorcev, v različnih barvah in velikostih, kolikor je različnih želja. Si otrok želi sredi otroške sobe samoroga, Supermana ali katerega drugega lika? Si za jedilnico želite posebne stene, morda poslikavo s priborom ali katerim drugim motivom? Itd. To je pravzaprav danes zelo enostavno, saj lahko med množico različnih, izberete motiv, ki se bo najbolje ujemal z namenom prostora in vašimi pričakovanji.

Naslednja prednost je, da stenske nalepke prihranijo denar, čas in trud. Namreč, so zelo cenovno ugodne in jih lahko dobite že po zelo dostopnih cenah. Poleg tega so zelo enostavne za nanašanje. Le par rok in nekaj minut in bo stena nova. Pri tem ne boste potrebovali veliko energije, morda le kakšen dodaten par rok, v primeru, da gre za večje stenske nalepke. Stenska nalepka bo torej po nekaj minutah in nekaj evrih že na vaši steni. Učinkovita rešitev, ki od vas praktično ne zahteva skorajda nič truda. Zagotavljajo vam edinstven videz, možnosti so praktično neskončne.

Kakšno podobo želite ustvariti? Prednost stenskih nalepk je, da imate različne možnosti. Stenska nalepka je tudi primernejša za aplikacijo in dekor dvigne na najvišjo raven. Ne bo le polepšala vašega prostora, ampak bo tudi močno pritegnila vse, kateri bodo v prostoru. Ustvarila bo čudovit videz.

Naslednja, zelo pomembna prednost je njihovo enostavno odstranjevanje. Torej, če se odločite za klasično poslikavo sten, se zagotovo zavedate količine dela, energije in časa, katerega boste porabili, ko boste želeli poslikavo odstraniti. Sploh, v kolikor ste nekdo, ki se hitreje naveliča enega dekorja. Stenska nalepka ima ogromno prednost, saj jih lahko enostavno odstranite, hkrati pa ta ne bo poškodovala vaših sten. Če boste želeli spremeniti videz svojega prostora, preprosto uporabite novo nalepko, staro odstranite. To je veliko lažje in stroškovno učinkovitejše kot prepleskati isti prostor.

Hkrati so stenske nalepke enostavne za vzdrževanje. Minimalno vzdrževanje in sicer brisanje z vlažno krpo, ohranja čist videz. Medtem ko se pobarvane stene sčasoma umažejo in jih je težje vzdrževati.

Stenske nalepke lahko močno izboljšajo videz vašega okolja. Motivi lahko vključujejo vse, kar imate v mislih. Vabljive stene s podobami po vaši izbiri bodo zagotovo zadetek v polno, zaradi česar bo prostor videti popolnoma drugačen in se boste posledično v njem počutili veliko bolje. Stenska nalepka lahko drastično izboljša razpoloženje in vzdušje v prostoru.

otroške stenske nalepke gozdne vile

Vsi ti različni modeli so nepogrešljiv kos za vsakogar, ki želi svoj dom okrasiti na praktičen in poceni način. Uspeh stenskih nalepk je tako velik in priljubljen, da številne neverjetne možnosti ponujajo ogromno različnih motivov. Morda pa se ob tolikih možnostih poraja veliko dvomov o tem, kateri model izbrati. Vsekakor pa smo prepričani, da ko boste zagledali takšnega, kateri bo v trenutku prevzel vso vašo pozornost, bo odločitev veliko lažja.

Še nekaj nasvetov pred nakupom:

-         bodite pozorni na velikost stenske nalepke. Ali želite, da stenska nalepka prekriva vso steno ali pa želite le majhen del?

-         Pred postavitvijo najprej določite točno mesto, kje želite da stoji, ko jo enkrat odlepite, je dobro, če že imate načrt, kako in kje bo stala.

-         Samolepilne stenske nalepke so izjemno praktične in enostavne za postavitev. Vse kar morate storiti, je to, da jo odlepite in prilepite na steno. Predlagamo vam, da morda prosite še nekoga za pomoč, da bo nalepka zalepljena pravilno in brez zračnih grudic.

-         Ustrezna izbira barv je izredno pomembna, saj ne vpliva le na končni videz, pač pa tudi na ugodno počutje. Odvisno od prostora in sporočila, katerega želite prenesti, izberite ustrezno barvo. Upoštevajte, da pastelni toni spodbujajo mir, medtem, ko živahni toni spodbujajo energijo, veselje in dinamičnost.

stenske nalepke paw patrol mali navihančki

Sedaj, ko poznate prednosti stenskih nalepk pred tradicionalno poslikavo sten, je bistveno, da se le še odločite za model, vzorec, barvo in velikost, ki se bo skladal z vašo osebnostjo in željami. Ne spreglejte pestre ponudbe stenskih nalepke, katera ne bo pustila ravnodušnih niti najbolj zahtevnih ljubiteljev kreativne dekoracije. Ustvarite učinek, zaradi katerega bo vsak prostor odražal določeno energijo, sporočal razna sporočila in poskrbel za dobro počutje.