Obstajajo različne vrste otroških postelj. Nekateri otroške posteljice so bolj tradicionalnega videza, druge otroške postelje imajo lahko bolj igriv fokus. Vsaka otroška posteljica pa ni primerna za vsakega otroka in je tako pomembno, da model izberete skrbno, glede na otrokove želje in stil okolja. Ne pozabite tudi na njegovo starost ali velikost.

Katere modele otroških posteljic poznamo?

Na trgu je veliko različnih vrst otroških postelj z različnimi lastnostmi in funkcionalnostmi. Otroške posteljice za majhne otroke so ene od iskanih predvsem v prvem obdobju po rojstvu otroka. Kasneje, za otroke stare 3 ali 4 leta in več, so na voljo otroške postelje v različnih oblikah, kot so avtomobili, princesin grad, traktor, ipd. takšna otroška postelja bo poskrbela za čudovit in prav poseben videz otroške sobe, hkrati pa bo spanje in njena uporaba veliko bolj zabavna.

otroške posteljice za male in velike otroke

V kolikor vam je zanimiva otroška postelja, ki je bolj tradicionalna, gre za izbiro, pri kateri ne morete zgrešiti. Večna klasika, katera se odlično poda v različne prostore.

Poleg naštetih otroški postelj, je na voljo pograd, kateri je idealna rešitev za namestitev do dveh ali celo treh otrok, ki si delijo isto sobo. Predvsem ti omogočajo optimizacijo prostora in zagotavljajo stil in zabavo pri dekoraciji okolja.

otroške postelje po super ceni

Izbirate lahko tudi otroške postelje z raznimi možnostmi in sicer s predali, s toboganom, dodatnim ležiščem, kavčem, pisalno mizo, ipd. Glede na to, koliko je otrok star in tudi, kakšne so njegove želje, izberite posteljo, katera mu bo prinesla največ zadovoljstva. Seveda gre za nakup, kateri bo imel daljšo življenjsko dobo, bo opravljal pomembno funkcijo in je pomembno, da se takoj odločite za posteljo, ki bo najbolje odgovarjala potrebam. To seveda pomeni, da poskušate izbrati skupaj z otrokom, če pa bi se otrok navdušil nad posteljo, ki je zanj neprimerna, ne pomeni, da mu jo tudi kupite. Z ustreznimi argumenti mu pojasnite, zakaj je katera druga boljša odločitev.

Izberete lahko tudi zelo priljubljene otroške posteljice v obliki hiške. Predvsem v zadnjem letu so te pridobile na priljubljenosti in ta priljubljenost nenehno raste. Je izredno zanesljiva rešitev in predvsem zelo varna, saj so običajno nizke in omogočajo otroku avtonomijo. So tudi zelo dekorativne, prostor naredijo zelo poseben in lep. Igriva hišna postelja zagotavlja funkcionalnost, udobje in zabavo, hkrati pa prispeva, da je prostor še bolj eleganten in udoben.

Ko sprejemate odločitev, ne pozabite tudi na barvne možnosti izbire. Med glavnimi barvami, so otroške postelje bele, bež, sive, za bolj posebne modele, pa pridejo v poštev tudi druge primerne barve, katere so bolj živahne. Pomembno je, da se ujemajo z različnimi stili dekoracije. Še en nasvet – kupite kakovostno vzmetnico.

Torej, kako izbrati idealno otroško posteljo?

Pri izbiri popolne postelje je treba upoštevati nekatere lastnosti otroških postelj. Prva stvar, katero je zelo pomembno upoštevati, je razpoložljiv prostor v sobi. Morda se zdi samoumevno, a marsikdo pozabi preveriti mere pohištva pred nakupom.  Ta nasvet je še posebej dragocen, ko govorimo o otroških posteljah, saj se te zelo razlikujejo po velikosti. Postelja mora biti sorazmerna s prostorom, ki je na voljo za njeno namestitev. Šele nato se osredotočite na model, kateri se vam najbolj dopade.

Naslednje, kar boste morali upoštevati pri izbiri, je ali je posteljica namenjena punčki ali fantku. Obstajajo modeli, ki so primernejši za fantke in drugi za punčke, zato je postelje pomembno izbrati predvsem glede na osebnost in okus vsakega otroka.

Nekatere postelje imajo priloženo vzmetnico, če pa je izbrana nima, vedno preverite mere vzmetnice in, kako dostopna je ta.

Pomembna je tudi maksimalna obremenitev. Odvisno od velikosti in zmogljivosti ali nosilnosti, bo otroška posteljica prenesle različno težo. Nekatere so primerne za maksimalno 30kg, druge za 50kg, itn.

otroška posteljica priznanih blagovnih znamk

Nakup otroške posteljice je lahko prava sprememba v življenju otroka, saj mu zagotavlja tako novo okolje, kakor tudi več avtonomije.Zato trg ponuja različne možnosti izbire, da vsakemu otroku nova sprememba zagotavlja največ veselja in zadovoljstva.

Vsaka odločitev je prava, vse dokler se sklada s potrebami in jih izpolnjuje. Sploh, kadar gre za otroke, ki se večji in lahko pri odločitvi že dobro sodelujejo. Za prehod iz posteljice v posteljo ni pravila. Kljub temu, pa je pomembno upoštevati tudi starost in sposobnost otroka. Namreč, enoletnika bomo težko pustili samega spati na zgornjem delu pograda, kajne? In je tako nujno, da je otroška postelja prilagojena tudi zmožnostim in sposobnostim otroka. Zelo pomembno je, da pred nakupom opazujete obnašanje v posteljici. Zelo pomembno je, da je izbrana posteljica varna za uporabo s strani otroka. Predvsem pri prehodu iz posteljice v posteljo, investirajte v pohištvo s stranskimi ščitniki.

Ugotavljamo, da je izbira primerne otroške postelje lahko zahtevna. Kadar pa imate definirane potrebe in katere lastnosti želite, da postelja ima, bo odločitev veliko lažja in enostavnejša. Različni proizvajalci otroških posteljic, so poskrbeli za to, da so možnosti izbire izjemno velike in tako lahko ne glede na pričakovanja inželje, poiščete otroško posteljo, katera bo najbolje ustrezala željam in pričakovanjem.