V času tržnega gospodarstva lahko najdemo trgovine namenjene najrazličnejšim skušinam, med njimi je tudi otroška trgovina , namenjena je našim najmlajšim in njihovim staršem.

Glede na trenutno situacijo v Sloveniji, vse večje število brezposelnih staršev, plačilno nedisciplini, slabi ali neznosni pogoji dela in še kaj, ... pa je ljudi spodbudilo, da so ustanovili tudi komisijske otroške trgovine. Otrok zelo hitro raste in starši bi morali za oblačila in opremo odšteti velike vsote denarja, ob tem pa bi se slednja oprema in oblačila uporabljala le krajši čas. Ker večina staršev v Sloveniji ni tako premožnih, da bi lahko nenehno kupovali nova oblačila, se mnogi odpravijo in kupijo oblačila rabljena. Rabljena oblačila so lahko skoraj povsem brezhibna, mogoče je najti tudi oblačila, ki jih otroci niso niti oblekli, ker so jih hitreje prerasli.

Nekaj podobnega je glede otroške opreme. Komisijska otroška trgovina je namenjena tako prodaji, kakor nakupovanju otroške opreme. Starši, ki imajo doma polne omare lepih in zelo malo nošenih oblačil ali otroške opreme, lahko slednjo prinesejo v komisijsko trgovino, postavijo ceno po kateri bi želeli določen izdelek prodati in počakajo, da se izdelek proda. Izdelki morajo biti lepo ohranjeni, saj jih v slabem stanju komisijska otroška trgovina ne sprejme. Denar od prodaje prodajalec prejme šele takrat, ko je izdelek prodan. V kolikor izdelek po določenem času še vedno ni prodan, se lahko prodajalec odloči, da izdelku dodatno zniža ceno ali ga umakne iz prodaje. Ob tem pa starši, ki želijo prodati nimajo skrbi ali bodo za svoje izdelke prejeli denar, komu bodo izdelke prodali, prav tako pa nimajo stroškov pošiljanja, pakiranja in iskanja kupca. Dandanes tovrstne trgovine niso redkost, res pa je, da se vse pogosteje pojavlja močno povpraševanje po rabljeni otroški opremi, kot so stolčki za hranjenje, posteljice, otroški avtosedeži, otroški vozički, itd. Največ pa imajo trgovine na zalogi otroških oblačil. V kolikor se odločite, da se odpravite v komisijsko otroško trgovino, nikakor ne smete pričakovati, da bo nek izdelek na voljo v različnih številkah ali da bi morebiti lahko kupili dve enaki majčki ali igrači. A kljub temu vam lahko zagotovimo, da boste lahko ob vztrajnem iskanju in brskanju med najrazličnejšimi artikli našli nekaj za svojega nedebudneža.

Komisijsko otroško trgovino obiskujejo starši, najdemo pa tudi dedke in babice otrok.