Otroška trgovina ima svoje privržence z dobrimi izkušnjami, ki jih prepričujejo, v pravilnost odločitve. Nobena redkost niso kupci, ki prisegajo na obe obliki, saj sta vsaka po svoje in vsaka ob svojem času najboljša izbira. Tako je klasična otroška trgovina odlična izbira takrat, ko imamo čas ali si ga lahko vzamemo ter si lahko prodajni artikel dodobra ogledamo in preizkusimo.  V zadregi lahko za mnenje vprašamo prodajno osebje ali naključnega kupca, ki ravno takrat nakupuje kot mi. Otroška trgovina prek spleta je na drugi strani modra odločitev, ko nam čas ne dopušča obiska klasične otroške trgovine in smo preveč zasedeni z drugimi obveznostmi. Spletna otroška trgovina se nam prilagodi z urnikom in odpre svoja vrata ter izložbe takrat, ko nam čas dopušča in se lahko v celoti posvetimo izbiri.  

Vsekakor otroška trgovina, ne glede na velikost in lokacijo dobro izpolnjuje svoje poslanstvo z dobrim prodajnim osebjem. Dobro prodajo osebje lahko zlahka nadomesti prednosti večjih centrov, saj je majhnost in osredotočenost na določen obseg prodajnih artiklov lahko konkurenčna prednost. V večjih prodajnih centrih se prodajno osebje prilagaja obsežni ponudbi in raznim prodajnim mestom, kar pomeni, da ne morejo biti tako skoncentrirani  na jedro ponudbe, ki jo vsaka otroška trgovina ima.

Brez dvoma je otroška trgovina primeren kraj za izbiro darila, saj je obdarovanje otroka ne le plemenit izraz spoštovanja, ampak ima lahko tudi celo vrsto drugih lastnosti in vrednosti, katere lahko pripomorejo k vzgoji, rasti in odraščanju otroka. Otroška trgovina je v prvi vrsti dobrodošla, ko o darilu nimamo še natančne predstave, ali se v pravilnost svoje odločitve želimo prepričati na primernem mestu. V obeh primerih otroška trgovina lahko nudi dober odgovor in nasvet, saj se v njenih prostorih križajo ideje in izkušnje tako prodajnega osebja, kot obiskovalcev. Tako bomo v primeru, da nimamo izdelane ideje o darilu v otroški trgovini zagotovo našli primeren nasvet ali navdih o darilu. V primeru že izdelane ideje za nakup je otroška trgovina prav tako dobrodošla,saj se prodajni svetovalci  s podobnimi dilemami praktično vsak dan srečujejo. Obiskovalci in kupci v trgovini pa so mogoče z enakim ali sorodnim darilom že obdarovali otroka in nam tako iz prve roke lahko sporočijo, kako se je otrok razveselil darila ter kako ga je darilo razveseljevalo s svojimi lastnostmi skozi daljše časovno obdobje.

Otroška trgovina je vsekakor dober kraj za obisk, ko iščemo informacijo ali kupujemo točno določen artikel, ne glede ali se odločimo za klasičen nakup ali nakup prek spleta.