Pri nakupu otroške posteljice so eno glavnih meril dimenzije pohištva. Pravilna izbira modela po velikosti in višini bo otroku zagotovila pomembno udobje in varnost. Ko načrtujete nakup pohištva za spanje otroka, morate biti pozorni na takšne parametre, kot so višina otroške postelje, njena dolžina in širina. Različni modeli, predstavljeni v trgovini, vam bodo omogočili enostavno izbiro možnosti z ustreznimi dimenzijami za pravilno postavitev polnopravne postelje, odvisno od starosti. Ne glede na to ali kupujemo pograd za otroke ali pa katerokoli drugo otroško posteljo.

pogradi za otroke

Predvsem pogradi so v zadnjem času zelo priljubljeni. Pri izbiri pa je pomembno upoštevati nekaj parametrov. Tiste najbolj pomembne navajamo spodaj. Seveda veljajo ti za nakup katerekoli otroške postelje in je dobro, da te lastnosti imajo tudi otroški pogradi.

Primerno starosti

Glede na starost otrok se lahko nalagajo različne zahteve za spalni prostor, predvsem pa za njegove dimenzije. Višina postelje za otroka naj mu omogoča, da enostavno sestopi in se sam povzpne vanjo, ne da bi tvegal padec, dolžina in širina pa naj ustrezata višini.

Varnost

Varno otroško pohištvo je visokokakovostna montaža, vzdržljiva in močna konstrukcija ter popolna odsotnost robov in elementov, ki tvegajo, da bi se otrok poškodoval ali močno udaril – kot so opazno štrleča podnožja, ostri vogali in letvene stranice, v kateri se lahko zagozdi otrokova roka. Ali pa se lahko zatakne noga. Prav tako takšne otroške postelje ne bi smele imeti zapletenih mehanizmov, ki jih otroci težko obvladajo sami.

 otroške posteljice blagovne znamke happy babies

Prijaznost do okolja

 

Kakovost materialov je še eno strogo merilo pri izbiri postelje za otroka. Odgovorni proizvajalci uporabljajo samo surovine, ki izpolnjujejo stroge zahteve okoljske varnosti - njihovo otroško pohištvo je praviloma izdelano iz naravnega masivnega lesa ali visokokakovostnega MDF ali plastike brez nevarnih dodatkov, za barvanje pa so izbrani samo netoksičnihipoalergeni laki in barve.

Otroški pogradi so lahko dveh vrst:

-         Z zgornjim spalnim in spodnjim igralnim prostorom. Standardna velikost takega modela je 90x190 cm.

-         Z dvema spalnima prostoroma. V tem primeru je dolžina postelje lahko do 200 cm, širina pa do 110 cm.

Višina pograda za otroke je ključno merilo izbire, ki vpliva celo na stroške oziroma, kakšno ceno bo imel pograd za otroke.

Pogradi so odlična izbira v kolikor sta dva otroka v isti sobi in tako prihranimo ogromno prostora. Gre za izredno funkcionalno otroško posteljo, ki bo hkrati služila vrsto let. Vsekakor je tudi postelja, ki je med otroci izjemno priljubljena. Poleg tega, da je zelo uporabna, je seveda tudi videz te izjemen. Vsekakor pa se dobijo v različnih barvnih kombinacijah, tudi v oblikah in z različnimi lastnostmi. Glede na potrebe otroka ali otrok, se bomo seveda odločili za takšnega, kateri bo najbolje izpolnjeval naša pričakovanja in pričakovanja otrok.

otroške postelje različnih dimenzij po ugodni ceni

Torej, povzamemo - kako izbrati posteljo za otroka, da bo njegov počitek čim bolj varen in udoben. 

-         vnaprej se odločite za postavitev in opravite potrebne meritve, za otroško posteljico,

-         razmislite, za kako dolgo jemljete izdelek: pogradi so zagotovo izbira, ki bo služila vrsto let.

Otroški pogradi imajo sicer odlične lastnosti, vsekakor pa je dobro, če upoštevamo tudi zgoraj navedene smernice, ki se tičejo kakovosti. Namreč, na trgu je ogromno različnih prodajalcev in ponudnikov, pomembno je, da izdelek kupimo pri preverjenem, zaupanja vrednem prodajalcu.

Pograd za otroke bo vsekakor rešil tako prostorsko stisko in vas tudi razbremenil skorajšnjega nakupa nove otroške postelje, saj je njegova življenjska doba kar dolga.