Otroška oprema naj bo predvsem varna!

Pred nakupom otroške opreme imejte vedno v mislih, da mora biti otroška oprema najprej varna, potem še vse kaj drugega. Nesreča se kaj hitro pripeti pri majhnih nadebudnežih, zato je pomembno, da imamo vidik varnosti vedno pred očmi.

Otroški vozički naj bodo stabilni in kompaktni, otrok v njem pa vedno pripasan, da ne pade iz njega. Previjalna miza naj ima zaščitni rob, da se otrok ne prekotali in pade iz nje. Otroški avtosedeži naj imajo certifikat standarda varnosti in visoke ocene na testiranjih v prometnih nesrečah. Otroci pa v njih vedno pravilno pripasani. Otroška posteljica naj ne bo razmajana in njeno dno dovolj nizko, da otrok ne more splezati ven in se poškodovati.

Danes lahko kupimo že skoraj vse, kar si poželimo, zato je pred nakupom potrebno paziti, da res dobro izberemo. Otroška oprema naj bo kvalitetna in preverjena, varnost naših otrok naj bo res na prvem mestu. 

Tako kot skrbimo za zdravje naših potomcev, moramo poskrbeti tudi za varnost in otroke zaščititi pred morebitnimi nesrečami. Verjetno si ne bi nikoli odpustili, da bi se otroku kaj zgodilo zaradi vaše nepremišljene izbire. Pri Malih vragcih je vsa otroško oprema skrbno izbrana, zato z nakupom pri njih res ne morete zgrešiti.