Lego kocke verjetno poznate vsi, saj so to daleč najbolj priljubljene kocke na svetu. Podobno kot so lego kocke priljubljene pri nekoliko starejših otrocih, so pri mlajših priljubljene duplo kocke. Kot verjetno že veste, lego kocke ponujamo tudi v naši spletni trgovini, v tem članku pa si bomo pogledali zgodovino lego kock.

Zgodovina lego kock

LEGO je dansko podjetje, ki ima sedež v Billundu na Danskem. Znano je postalo predvsem zaradi izdelave zelo priljubljenih lego kock. Lego kocke so izdelane po principu sestavljanke, saj s sestavljanjem izdelujemo razne oblike in motive. Na ta način lahko z nekoliko ustvarjalnosti naredimo modele skoraj vseh možnih oblik. Beseda Lego je izpeljana iz danskega 'leg godt', kar pomeni 'dobra igra', izraz lego pa v latinščini pomeni 'sestavljati'. Podjetje Lego je lego kocke leta 1958 tudi patentiralo.

Lego kocke so ena izmed najbolj priljubljenih igrač za otroke v starosti od 8 pa do 13 let že zadnjih dvajsetih let. Svoj vrhunec so dosegle okoli leta 2000, ko je prodaja lego kock presegla vse rekorde. Popularnost lego kock gre pripisati revolucionarnemu sistemu, saj omogoča sestavljanje praktično katerih koli dveh kock. To pomeni, da je možno sestaviti skoraj neskončno število različnih kombinacij, kar zelo pripomore k razvoju otrokove domišlije in ustvarjalnosti. K vsaki škatli kock so priložena slikovna navodila za sestavljanje in dodatne slike, ki otroka vzpodbujajo k uporabi domišljije.

Kocke so narejene iz kvalitetne plastike in so ob normalni uporabi izredno vzdržljive. Namenjene so ljudem različnih starosti, in sicer tako otrokom kot tudi odraslim.