Čakate lego kocke akcijo? Ali pa morda bruder igrače? Iščete igrače za malčke, igrače za punčke, ali fantke? Vsekakor gre za igrače. In na kakšen način jih kupiti. Igrače za otroke so tako zelo različne, da jih lahko najdemo v raznih velikostih, barvah, možnosti, s funkcijami, brez, ipd. Pravzaprav za vse želje in pričakovanja otrok.

Igra je temeljni vidik razvoja dojenčkov in otrok nasploh. Pri nakupu prvih igrač za našega otroka morajo starši oceniti vidike, kot so varnost igrače ali njena vzgojna funkcija. Starši morajo otrokom ponuditi igrače za otroke, ki spodbujajo njihov razvoj, domišljijo in ustvarjalnost. Ne pozabite, da je otrokom najljubše igranje, zato se moramo izogibati neprimerni uporabi igrač.

igrače za male in velike otroke

V večini primerov so starši tisti, ki odločajo, katero igračo bodo kupili ali podarili otroku.

Odločitev je težka naloga, saj je na trgu veliko privlačnih igračk , ki poleg zabave pomagajo dojenčku ali otroku spodbuditi njihov razvoj.

 

Ko so otroci majhni, potrebujejo igrače, ki spodbujajo njihov psihomotorični razvoj , na primer zvočne igrače, mobilne igrače, igrače različnih tekstur, barv, ipd. Torej igrače za malčke.

Včasih otroci ne potrebujejo nobene posebne igrače za otroke in se zabavajo s katerim koli predmetom, še posebej, ko so dojenčki. Starši bi morali vedeti, da je v teh letih domišljija zelo dragocen instrument za igranje.

 

Ko otroci rastejo in se razvijajo, potrebujejo druge vrste igrač. Tako prihajajo na plano igrače za punčke, fantke, itd. Na primer, otroci med 2. in 3. letom starosti pridobijo večjo spretnost pri gibanju rok in nog. Otroci med 4. in 5. letom že delijo igro s prijatelji. V tej starosti so morda primerne njihove prve družabne igre, pa tudi kolesa, drsalke ali punčke in njihovi dodatki.

lego igrače

Igrače je sicer enostavno kupiti, vendar pa, ali bomo kupili pravšnjo? Ni nujno, da so igrače drage, vendar morajo izpolnjevati varnostne standarde. Pred nakupom igrače moramo preveriti, ali imajo igrače oznako CE in priporočeno starost za uporabo.Vsekakor je igrače za otroke potrebno izbirati tudi na podlagi potreb otroka, upoštevati njihove okuse in želje .

 

Če poznamo želje in interese otroka, nakup igrače za otroke ne bo povzročal preglavic. Kupili bomo enostavno tisto, česar si želi. Če pa gre za otroka, pri katerem nismo prepričani, pa bo seveda nakup igrače morda od nas zahteval nekaj več pozornosti. Če nakupujemo za ljubitelja bruder igračke, bodo bruder igrače pravšnji odgovor. V kolikor gre za zbiratelja lego kock, bomo zagotovo počakali na lego kocke akcija. Če nakupujemo za manjše otroke, pa pridejo v poštev igrače za malčke. Za punčke so seveda igrače za punčke in enako igrače za fantke.

 lego igrače za male in velike

Seveda je res, da se bo otrok razveselil igrače za otroke, kar pa ne pomeni, da je kaj kmalu ne bo pozabil. Otroci se dokaj hitro naveličajo igrač, četudi je morda ta pritegnila njegovo pozornost. Zato nakupovanje igrače za otroke morda ni toliko bistveno, kot je bistveno to, da mu kupimo igračo, ki se bo popolnoma skladala z njegovimi željami in potrebami. Pri čemer seveda lahko vedno otroka vprašamo in tako z nakupom ne zgrešimo.