Ko smo med avtosedeži za otroke in primerjamo cene hitro ugotovimo razpon med temi. Od bistveno cenejših do nesramno dragih. In potem se vprašamo, kaj neki pogojuje ceno in kaj toliko vpliva na avtosedež, da se zanj opredeli določena cena. Zakaj je toliko boljši ali slabši od drugega. Kje tiči skrivnost? Najbolj kar nas mora zanimati je varnost in varni sedeži so že lahko za sprejemljivo ceno.

Otroški avtosedeži imajo zelo različne cene in, če samo primerjamo cenovni razpon med različnimi proizvajalci, bomo ugotovili, da je ta velika. Tako bo verjetno avtosedež priznanega proizvajalca dražji in bomo zanj odšteli nekaj več, kakor za sedež proizvajalca, ki ni tako znan. Pa vendar, zavedati se moramo, da razlike so in prav te razlikuje vplivajo tudi na oblikovanje cene. Da so sedeži različno ojačani, iz različnih materialov, oblik, primerljivih ali neprimerljivih lastnosti, med katerimi so tudi udobnost, praktičnost, ipd. Vsekakor pa želimo, da je avtosedež v prvi vrsti varen in seveda tudi otroku udoben.

Zavedati se moramo, da avtosedeži tudi niso enaki kar se tiče udobnosti. Neudoben avtosedež bo morebiti krivec za to, da se otrok med vožnjo vznemiri, mu ni udobno je tako razdražljiv. Česar si seveda ne želimo in se želimo popolnoma posvetiti varni vožnji ter se varno prepeljati na cilj. Sebe in otroka. In prav temu tudi služijo otroški avtosedeži, da poskrbimo za varnost.

Tako bo mogoče cena celo zanemarljiva in se bomo odločili za dražji sedež, čeravno so nam na voljo tudi cenejši. Ker želimo za svoje malčke najboljše in seveda, ker so z vstopom v avtomobil ogroženi oziroma so lahko udeleženi v prometni nesreči. V tem primeru nam denar ni bistven in želimo le to, da jo iz nesreče odnesemo tako mi kot otrok najboljše. In prav zaradi tega, cena ni toliko pomembna, kakor je pomembno to, da je avtosedež varen.