Ko otrok vidi, kako se njegovi vrstniki samostojno vozijo z avtom na akumulator, seveda takoj ukrepajo in starše prosijo za nakup. Otroški avto na akumulator bo otroku prinesel veliko zadovoljstva in veselja.

avto na akumulator po dostopnih cenah

Sicer so se prvi primerki tovrstnih otroških igrač pojavili že v devetdesetih letih prejšnjega stoletja, nakup pa je predstavljal nedosegljiv luksuz. Danes pa je cena tovrstnih avtomobilov in vozil za otroke padla na sprejemljivo vrednost, veliko je povpraševanja in posledično tudi ponudbe. Tako si lahko povprečna družina privošči takšno igračo in so baterijska vozila za otroke že skoraj na vsakem dvorišču.

Otroški avtomobili na baterije

To so električne igrače, namenjene otrokom od 1 do 12 let – odvisno od modela, katerega kupite. So različnih velikosti, karoserija je izdelana iz različnih materialov. Otroško električno vozilo napaja baterija, razlikujejo pa se tudi po moči, bateriji, zmogljivosti, ipd. Vse te lastnosti bodo potem vplivale na oblikovanje končne cene avtomobila.

vozila na akumulator po dostopni ceni

Izbira ustreznega otroškega električnega vozila

-         Za otroke med prvim in tretjim letom starosti, ko je teža otroka nekje do 20kg, so primerni avtomobili do 10kg teže in višine do 50cm. Običajno avtomobil upravljajo starši z daljinskim upravljalnikom. Tudi hitrost ni višja od dveh ali treh km/h. Modeli primerni za najmlajše imajo običajno eno pogonsko kolo, za dodatno atraktivnost pa je nameščena hupa, luči, zvok, itd.

-         Modeli za otroke med tretjim in sedmim letom starosti, kateri ne tehtajo več kot 35kg, imajo večje pospeške in dosežejo med 5 in 7 km/h. Prisotna je tudi stopalka za plin in zavoro. Tudi ti modeli imajo običajno hupo, glasbene in svetlobne učinke, morda tudi kakšne posebne dodatke, nad katerimi se otroci še dodatno navdušujejo.

-         avto na akumulator za otroke med 8 do 10 let, oziroma do teže 50kg so pa močnejši in pogosto pomanjšani avtomobili priznanih blagovnih znamk. Pospešijo lahko tudi med 8 in 10 km/h. Za upravljanje avtomobila bo potrebne nekaj spretnosti, jih pa otroci zelo hitro obvladajo. Imajo stopalko za plin in zavoro, vrata, pogonske osi in kratke luči.

Napetost otroškega avtomobila na akumulator

Otroški električni avtomobili se delijo tudi po parametru napetosti elektromotorja. Razlikujemo:

-         6 voltov. Ti so običajno nameščeni v avto na baterije za otrokemed 1 in 3let. Pospešek je do 3km/h.

-         12 voltov. Z njimi lahko otroci pospešijo do 7km/h in so namenjeni avtomobilom za otroke od 3 do 7 let.

-         24 voltov. Starostna kategorija avtomobilov primernih za otroke starosti med 8 in 12 let. Hitrost med 12 do 15 km/h.

-         36 voltov. Ti so sicer redki, nameščeni pa so na dragih električnih avtomobilih in dosežejo hitrost do 20km/h.

Baterije se bo porabila hitreje pri vožnji na neravnih površinah. Trajanje delovanja električnih vozil v celoti pa bo odvisna tudi od teže otroka, naklona ceste, hitrosti, kakovosti površine po kateri se vozi, itd.

Zasnova, oblika in videz električnih avtomobilov za otroke

Na voljo so:

-         klasični modeli z enim ali dvema sedežema. Ti so običajno kopije priljubljenih blagovnih znamk (lahko so športni, retro, džipi, itd.).

-         Lahko so to modeli komercialnih vozil kot so policijski avtomobili, gasilski, reševalni, ipd.

-         Na voljo je tudi motor na akumulator.

-         Zelo priljubljen je tudi traktor na akumulator.

-         Baggy.

-         Itd.

Najdete jih praktično v obliki, katera bi popolnoma zadovoljila potrebe in želje otroka. Glede na pestro ponudbo tako lahko izbirate med različnimi lastnostmi avtomobilov, kakor tudi različnega videza teh. Želite moder, roza, zelen, rumen ali kakšne druge barve električni avtomobil? Da je tudi od določenega proizvajalca ali blagovne znamke? Nič hudega, ponudba vam omogoča zanesljivo pravšnjo izbiro.

Pri izbiri bodite pozorni na funkcionalnost in lastnosti izbranega vozila

-         Upoštevajte mere in nosilnost oziroma maksimalno možno obremenitev.

-         Iz katerega materiala je? Namreč, ni vsaka plastika enaka in je dobro, da se odločite za kakovosten model, saj bo le tako njegova življenjska doba daljša. Nanjo seveda vplivajo tudi drugi dejavniki in je nujno upoštevanje navodil proizvajalca ali prodajalca.

-         Kolesa. Če so ta plastična bo obraba nastopila prej kot pri gumijastih.

-         Ali lahko izbran avtomobil otrok nemoteno vozi po različnih terenih? Pomembno je izbrati prave materiale pnevmatik in tudi njihova velikost ima zelo pomembno vlogo. Če bo otrok avtomobil vozil le po asfaltu je izbira enostavnejša, v kolikor pa je del njegove poti makadam ali podeželje, je treba upoštevati tudi material koles.

-         Pomemben je tudi odmik od tal. Če je ta višji, bo lahko otrok zvozil tudi neravne površine in travo.

-         Daljinec. Predvsem najmlajši otroci potrebujejo pri vožnji pomoč, saj samostojne vožnje še zagotovo ne bodo obvladali in je tako dobro, da je na voljo tudi daljinec, s pomočjo katerega starši upravljajo vožnjo. Ko otrok že obvlada, lahko imate daljinec le še kot varovalo in vam ga ni potrebno tudi uporabiti.

-         Varnost. Zelo bistveno je, da izbran avtomobil nudi varnost. Zato je tudi pomembna ustrezna montaža avtomobila. Na varnost pa vplivajo tudi drugi dejavniki. Dobro je, če imate možnost, da otroku kupite masiven avtomobil s širokimi kolesi. Avtomobil mora biti stabilen in imeti varnostne pasove. Vse to zmanjša tveganje za morebitne poškodbe v primeru, da otrok trči.

-         Dodatne lastnosti ali posebnosti. Sem sodijo sirena, odpiranje vrat, prtljažnik, glasbeni in svetlobni učinki, reflektor, žarometi, ipd.

vozila na akumulator

Zaključek

Ko se odločate za nakup avtomobila, najprej se odločite ali želite kupiti avtomobil z enim ali z dvema sedežema. Odločite se za ustrezno velikost. Potem je na vrsti tudi sama oblika avtomobila. Ne pozabite na pravšnjo barvo in nenazadnje tudi na proizvajalca.

Pomembno je vedeti, da bo cena odvisna od zmogljivosti in vrste baterije, dizajna, števila sedežev, blagovne znamke, vrste koles, itd.

Poskrbite, da boste po nakupu avtomobil pravilno sestavili. Običajno sestavljanje ni zapleteno in je s pomočjo priloženih navodil to zelo enostavno.

Za daljšo življenjsko dobo in delovanje je nujno upoštevati navodila za uporabo.