VSE KATEGORIJE
Iskanje
Košarica0

V nakupni košari ni artiklov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Se še spomnite časov, ko ste za poslikavo sten morali iskati strokovnjaka, umetnika, ki si je moral vzeti veliko časa, da je točno določen motiv ali risbo prenesel na stene vašega doma? V poštev so prišle predvsem otroške sobe. Za to pa ste morali odšteti znatne zneske denarja. Danes je to veliko enostavneje. Stenska nalepka reši v zgolj nekaj korakih in minutah ter brez kakršnekoli napake poskrbi za čudovite stene. Kar pa je morda najbolje, stenske nalepke so danes zelo cenovno dostopne in vam tako ne bo treba odšteti premoženja, da bi si privoščili pravo popestritev sten.

otroške stenske nalepke za otroško sobo

Ne glede na prostor, katerega želite okrasiti, na voljo so različne stenske nalepke za različne prostore in razne namene. Bodisi želite novost v dnevni sobi, otroški sobi, spalnici, na hodniku, kopalnici ali kjerkoli drugje. Prav to je tudi zelo pomembna prednost pred klasično poslikavo sten. Na voljo je toliko različnih motivov, vzorcev, v različnih barvah in velikostih, kolikor je različnih želja. Si otrok želi sredi otroške sobe samoroga, Supermana ali katerega drugega lika? Si za jedilnico želite posebne stene, morda poslikavo s priborom ali katerim drugim motivom? Itd. To je pravzaprav danes zelo enostavno, saj lahko med množico različnih, izberete motiv, ki se bo najbolje ujemal z namenom prostora in vašimi pričakovanji.

Preberite več
18. 03. 2023 20.58 , avtor Ziga Jevnikar stenska nalepka, stenske nalepke, otroške stenske nalepke, h, h,

Vsak starš se bo zagotovo strinjal, da čas z otrokom zelo hitro mine. Če ste še včeraj razmišljali o hojici, danes že iščete poganjalec, jutri pa bo na vrsti že otroška posteljica. Pravzaprav, kdaj je pravi čas, da iz klasične otroške posteljice otroka »preselite« v večjo otroško posteljo?

Pravzaprav ni nikjer pravila, po katerem bi lahko točno rekli ali vedeli, kdaj je čas za otroško posteljo. Otroške postelje so zelo različne in primerne za različne starostne skupine otrok, kar pomeni, da lahko vedno najdemo posteljico, ki je primerna njegovi starosti. Pa vendar, ne želimo si, da bi otroška posteljica služila le kratek čas. Če se že odločamo za nakup, bomo seveda želeli kupiti takšno, katero bo lahko uporabljal še lep čas, kajne?

kakovostne in ugodne otroške posteljice

Če se osredotočimo zgolj na dimenzije in velikost ter zanemarimo vse različne modele, barve in dizajne, že tukaj je izbira tako velika, da se boste morda hitro izgubili med ponudbo.

Ena največjih skrbi staršev pri urejanju otroške sobe je zagotovo iskanje popolne posteljice. Navsezadnje je otroška posteljica glavni kos otroške sobe in je tako nujno, da je lepa, kakovostna in primerna. In tako se starši velikokrat vprašajo, ali je nakup mini otroške posteljice sploh smiseln.

otroška postelja za vsak žep

Preberite več
15. 02. 2023 18.38 , avtor Ziga Jevnikar postelja, otroška postelja, otroške postelje, otroške posteljice, posteljice za otroke, h, h,

Starševstvo zahteva mnogo več kot le skrb starša za varnost otrok. Hkrati se od nas zahteva in to tudi pričakujemo sami od sebe, da poskrbimo za otrokovo dobro počutje in udobje. Na razne načine skrbimo za dobrobit svojih otrok in jim kupimo vse tisto, za kar menimo, da bo imelo dober vpliv nanje. Kadar pa je govora o spanju, pa se zavedamo, kako so nekatera obdobja otroštva precej bolj zahtevna. Na primer, prehod otroka iz otroške posteljice v posteljo. Izbiramo med različnimi posteljami in iščemo takšno, ki bi popolnoma poskrbela tako za udobje otroka, da je kakovostna in varna, hkrati pa se bo otroku dopadla. V zadnjem času, zelo priljubljeni pogradi zagotavljajo vse dejavnike.

pogradi za dobrobit vaših otrok

Ste morda pomislili, da bi pograd za otroke bil najustreznejša rešitev? Preden se zanj odločite, pa boste morali pregledati malo morje ponudb različnih pogradov. Še nedolgo nazaj so bili na voljo le klasični pogradi, danes pa so na voljo tako posebni, funkcionalni in praktični, da se ne morete odločiti, kateri bi bil najbolj uporaben.

Najprej spregovorimo o samih pogradih. Namreč, nekoč so se nakupovali predvsem, zaradi prostorske stiske in boljše organizacije prostora, saj je zasedel prostor za eno posteljo, namesto dveh ali celo treh.

Preberite več
16. 10. 2022 09.03 , avtor Ziga Jevnikar pogradi, otroške sobe, pogradi za otroke, pograd za otroke, h, h,

Obstajajo različne vrste otroških postelj. Nekateri otroške posteljice so bolj tradicionalnega videza, druge otroške postelje imajo lahko bolj igriv fokus. Vsaka otroška posteljica pa ni primerna za vsakega otroka in je tako pomembno, da model izberete skrbno, glede na otrokove želje in stil okolja. Ne pozabite tudi na njegovo starost ali velikost.

Katere modele otroških posteljic poznamo?

Na trgu je veliko različnih vrst otroških postelj z različnimi lastnostmi in funkcionalnostmi. Otroške posteljice za majhne otroke so ene od iskanih predvsem v prvem obdobju po rojstvu otroka. Kasneje, za otroke stare 3 ali 4 leta in več, so na voljo otroške postelje v različnih oblikah, kot so avtomobili, princesin grad, traktor, ipd. takšna otroška postelja bo poskrbela za čudovit in prav poseben videz otroške sobe, hkrati pa bo spanje in njena uporaba veliko bolj zabavna.

otroške posteljice za male in velike otroke

V kolikor vam je zanimiva otroška postelja, ki je bolj tradicionalna, gre za izbiro, pri kateri ne morete zgrešiti. Večna klasika, katera se odlično poda v različne prostore.

Poleg naštetih otroški postelj, je na voljo pograd, kateri je idealna rešitev za namestitev do dveh ali celo treh otrok, ki si delijo isto sobo. Predvsem ti omogočajo optimizacijo prostora in zagotavljajo stil in zabavo pri dekoraciji okolja.

otroške postelje po super ceni

Preberite več
17. 09. 2022 09.36 , avtor Ziga Jevnikar otroška posteljica, otroška postelja, otroške postelje, otroške posteljice, h, h,

Otroški gugalniki 4moms MamaRoo & RockaRoo Brezplačna varnostna nadgradnja 4moms omogoča vsem kupcem in uporabnikom gugalnikov 4moms (mamaRoo in rockaRoo) brezplačno varnostno nadgradnjo, da bo izdelek še naprej v skladu z najvišjimi mednarodnimi standardi. Vsi, ki boste poslali zahtevek, boste brezplačno prejeli posebno varnostno zaponko, s katero boste lahko skrajšali varnostni trak, ki sicer prosto visi pod gugalnikom.

Uporaba izdelkov 4moms je tudi brez dotične varnostne nadgradnje varna in lahko z uporabo brez skrbi nadaljujete, vendar kljub temu svetujemo, da naročite dodatno varnostno zaponko. Dotična varnostna nadgradnja se izvaja za čas, ko otroški gugalnik 4moms (mamaRoo ali rockaRoo) ni v uporabi.

Preberite več
23. 08. 2022 15.22 , avtor Ziga Jevnikar 4moms-varnostno-opozorilo, h, h,

Želite okrasiti otroško sobo, ne želite pa za to odšteti celega premoženja in vložiti ogromno časa in truda? Klasična poslikava sten je trajala dolgo časa, hkrati pa smo zanjo odšteli visoke zneske.

Ker želite v otroško sobo vnesti vedrino, morda nežnost ali razne motive, že od rojstva otroka in kasnejšega odraščanja, morate torej misliti tudi na to, da boste morali stene spreminjati in prilagajati. Zato iščete enostavno rešitev. Otroška soba je prostor, v katerem se otrok počuti varno in, kjer lahko razvija svojo ustvarjalnost, zato mora biti takšna, kakršne si želi.

otroška soba po dostopnih cenah

Za popolno otroško sobo ni vedno dovolj, da jo krasi lepa preproga, zavese, postelja, odeja, ali kaj drugega. Zato je pomen otroških stenskih nalepk toliko bolj pomemben.

Otroške stenske nalepke imajo poleg drugih prednosti tudi to, da so poceni. Seveda je urejanje otroške sobe lahko precejšen strošek, zato ne želite spregledati cenovno dostopne dekoracije, s čudovitimi učinki. Vedno lahko stavite na stenske nalepke. Razni vzorci in motivi bodo poskrbeli, da prostor potopite v edinstveno vzdušje.

Preberite več
24. 07. 2022 08.02 , avtor Ziga Jevnikar stenske nalepke, otroške stenske nalepke, otroške sobe, h, h,

Iz strani Tržnega Inšpektorata Ljubljana smo bili dne 08.07.2022 obveščeni ,da so prejeli obvestilo o odstranitvi nevarnega izdelka: posteljno varovalo FREEON.

Podatki o izdelkih, ki so predmet odpoklica:


- FreeON posteljno varovalo, art. 40345, EAN: 3830075040345, lot 2021/12
- FreeON posteljno varovalo, art.40352, EAN: 3830075040352, lot 2021/12
- FreeOn posteljno varovalo, art. 40369, EAN: 3830075040369, lot 2021/12

Vsi ,ki ste omenjeni proizvod kupili v letu 2022  nas prosim kontaktirajte na [email protected]  in vrnili vam bomo denar na vaš TRR.
Preberite več
9. 07. 2022 09.08 , avtor Ziga Jevnikar freeon-posteljna-varovala, h, h,

Kateri avtosedež naj kupim?

V Sloveniji morajo biti dojenčki in otroci pravilno pripeti z uporabo ustreznega avtosedeža. Avtosedeži lahko preprečijo številne poškodbe ali celo smrt.

Učinkovitost avtosedežev je dokazana.Brez ustreznega avtosedeža je trikrat večja verjetnost, da se bo v prometni nesreči otrok resno poškodoval ali umrl.

Kateri avtosedež uporabiti?

Pri vsaki starosti svoj avtosedež. Kakovost in skladnost s standardi sta zelo pomembna, prav tako pa tudi varnostni ukrepi v zvezi z uporabo.Le tako lahko zagotovite varnost otrok, ko ste na cesti.

Upoštevati je treba omejitve teže in višine proizvajalca sedeža, ko je sedež obrnjen nazaj, ter enostavnost uporabe.

otroški avtosedeži za varnost vaših otrok

Pred nakupom sedeža je pomembno tudi, da preverite, kako namestiti avtosedež v osebno vozilo.

Iz varnostnih razlogov se priporoča, da otrok čim dlje sedi obrnjen proti zadnjemu delu vozila, kajti v primeru trka, ta položaj bolje ščiti otrokovo hrbtenico in možgane.

-         Nazaj obrnjen sedež

Dojenčki morajo biti v avtosedežu obrnjenem nazaj. Ta nudi najboljšo zaščito tako za glavo, vrat in hrbtenico v primeru nenadnega ustavljanja ali trka. Ko otrok preraste to vrsto sedeža, se uporablja večji, nazaj obrnjen sedež. Vse dokler je otrok v mejah teže in višine, ki jih določa proizvajalec, bo najvarnejši v sedežu, obrnjenem nazaj.

avtosedeži in dodatki

Preberite več
7. 07. 2022 23.01 , avtor Ziga Jevnikar otroški avtosedeži, avtosedeži, avtosedezi, h, h,

Otroci so naravnost navdušeni nad svetom odraslih. Nemalokrat jih zalotimo, kako nas oponašajo in delajo vse, kar vidijo pri odraslih. Zato je povsem naravno, da sanjajo tudi o vožnji avtomobila. Tako je lahko otroški avto na akumulator uresničitev otrokovih sanj. Majhni avtomobilčki -na pedala ali električni, ponujajo svobodo otrokom in jim omogočajo pravo izkušnjo samostojne vožnje.

Poleg tega, da so pravi vir zabave, otroška vozila na akumulator pomagajo tudi pri kognitivnem in motoričnem razvoju otrok.

avto na akumulator pri malih vragcih

Otroška vozila na akumulator so prilagojena starosti in teži otroka. Otrok lahko v njem sedi in ga tudi vozi. Opremljeni so z voznikovim sedežem, ogledalom in volanom. Za še večjo zabavo, nekateri modeli ponujajo tudi druge dodatke in možnosti. Za navdušence nad motorji, so na voljotudi električni motorji. Izbirate lahko tudi med gokarti, štirikolesniki, vse bolj zanimiva pa postajajo tudi quad vozila. Pri izbiri je dobro upoštevati otrokovo starost, tudi težo in seveda nenazadnje tudi interes.

Tako deklice kot fantje se lahko ure in ure zabavajo z otroškimi avtomobilčki, ne da bi jim bilo dolgčas. Samostojna vožnja jim omogoča, da se seznanijo z okoljem, razvijejo občutek za smer in koordinacijo. Vožnja zelo dobro vpliva tudi na njihovo samozavest, saj se počutijo kot odrasli.

otroška vozila na akumulator

Preberite več

Otroška posteljica je zagotovo eden prvih nakupov za otroka, poleg vozička, previjalne mize, itd. S prihodom dojenčka se bodo mnogi starši obotavljali pri izbiri prve otroške posteljice.Otroške postelje imajo lahko številne značilnosti, zato je morda odločitev nekoliko težja. Zelo pomembno je, da posteljica ustreza standardom, ki nadzorujejo številne parametre, vključno s stabilnostjo, višino, razdaljo, togostjo dna, itd.

otroške posteljice za vsakega se najde nekaj

Različne vrste posteljic

Tukaj je nekaj idej, ki vam lahko pomagajo pri izbiri:

-         Zibelka

Ta se prilega v vse otroške sobe. Na voljo so različni modeli, tudi zibelke z lesenimi palicami in mrežaste ovalne oblike. Ta material je idealen za kroženje zraka. Funkcija zibanja je idealna za dojenčke, ki jih je treba zibati za spanje. Je torej majhna posteljica, ki zagotavlja veliko udobja in varnost za novorojenčke. Spanje v zibelki pomeni pomirjujoč in tolažilen prehod iz maminega trebuha, zaradi česar so zelo priljubljena izbira. Nekatere so opremljene tudi s kolesi in jih lahko enostavno premikate.

Tudi če se zdi uporaba zibelke kratkotrajna, je lahko ta vzrok mirnega spanja predvsem v privih mesecih otrokovega življenja.

otroške postelje avtomobili

-         Obposteljna posteljica

Posebej zasnovana za starše, ki čutijo potrebo po stiku z dojenčkom, medtem ko otrok spi. Namreč, ena od stranic posteljice je odsotna in tako omogoča, da se posteljica zatakne ob starševsko posteljo. Ta sistem je pomirjujoč tako za mamo kot za otroka, hkrati pa bo omogočilzelo enostavno dojenje. Običajno prvih nekaj tednov mamice ne spijo trdno, ta postelja vam pa omogoča, da vedno pogledate otroka, ne da bi vstali.

Tako kot za zibelko, velja tudi za tovrstno posteljico za otroka – otrok se bopočutil varneje, pomirjen z vašo prisotnostjo.

Preberite več
9. 06. 2022 09.13 , avtor Ziga Jevnikar otroška postelja, otroške sobe, otroška posteljica, otroške posteljice, h, h,

Kako nastaniti dva ali celo tri otroka v eno majhno sobo? Najbolj razumna rešitev je pograd.

Eden izmed najbolj priljubljenih načinov za prihranek prostora v majhnih notranjosti otroških sob je pograd za otroke.

Pogradi omogočajo uporabo iste površine dvakrat ali celo trikrat, saj omogočajo dva ali tri ležišča, katera praktično zasedejo prostora za zgolj eno posteljo ali nekoliko več – odvisno od izbranega modela postelje. Hkrati pa ta otroška postelja predstavlja sanje skoraj vsakega otroka.

pogradi za več otrok

Glede na to, da trg trenutno ponuja zelo širok izbor postelj z zanimivim dizajnom in lahko izbirate med različnimi vrstami pogradov, skorajda ni možnosti, da za otrokove želje, pričakovanja in potrebe ne bi našli najbolj ustrezne otroške postelje.

Ne bo le prihranil prostora v stanovanju, ampak bo postal tudi poudarek notranjosti.

Značilnosti pogradov

Pogradi za otroke imajo značilnosti po katerih se močno razlikujejo od drugih otroških postelj. Mednje sodi tudi zanimiv dizajn – ergonomski dizajn, funkcionalnost in varna zasnova. Poleg tega jih imajo otroci zelo radi in so večnamenski.

pogradi za otroke se razlikujejo od otroških posteljic.

Preberite več
2. 06. 2022 07.57 , avtor Ziga Jevnikar pogradi, otroške sobe, pogradi za otroke, h, h,

Izbira vozička je vedno težka, še posebej, če je prvi otrok v družini.V prodaji je veliko modelov vozičkov, med katerimi se zlahka zmedejo tudi izkušeni starši.

Starši se z vprašanji o izbiri primernega vozička začnejo ukvarjati že dolgo pred rojstvom otroka, saj je na trgu ogromno raznovrstnih otroških vozičkov. In tako je tudi prav,da se vnaprej seznanite s ponudbo,glede na to, da se razlikujejo po tehničnih vidikih in cenah.

Otroški vozički so zelo različni (razlikujejo se po namenu in tudi po barvah, blagovni znamki in funkcionalnosti, dizajnu, itd.). Nekatere vozičke lahko uporabljate le do določene starosti otroka, druge se po potrebi enostavno preoblikuje. Današnja izbira je resnično ogromna in so tako na voljo potovalni vozički, vozički za dvojčke, vozičkiza trojčke, vozički s tremi kolesi in številni drugi.

otroški vozički najvišje kakovosti

Sestava otroškega vozička

Otroški vozički so sestavljeni univerzalno, iz konstrukcije, nosilke (globoke košare), športnega dela, nekateri kompleti vključujejo tudi lupinico ali avtosedež za skupino 0-13kg. Najbolj priljubljena modela sta 2v1 in otroški vozički 3v1. Ta zasnova omogoča uporabo vozička otrokom od rojstva pa nekje do treh let starosti. Vse bolj priljubljeni pa postajajo tudi otroški vozički 4v1.

Na konstrukcijo ali okvir vozičkalahko namestimo druge dele in se tako spreminja koncept samega vozička.

Nosilka ali globoka košara se uporablja za otroke od rojstva do 6 mesecev starosti.Imajo značilen, prepoznaven in klasičen dizajn. Njihovo priročnost primerjamo z zibko.

Otroški vozičkiimajo snemalno športno enoto, katero lahko enostavno namestimo na konstrukcijo. Uporabna je po dopolnjenih 6ih mesecih otrokove starosti in je običajno njihova nosilnost odvisna od izbranega modela (15, 20, 22 ali več kilogramov). 

V kolikor voziček vključuje tudi avtosedež oziroma lupinico, je seveda ta možnost dobrodošla in vam začetnega avtomobilskega sedeža ni potrebno posebej kupiti.

vozički proizvajalca kinderkraft ugodno

Preberite več
21. 05. 2022 12.51 , avtor Ziga Jevnikar otroški vozički, vozički, voziček 3v1, otroški vozički 3v1, h, h,

Ko otrok vidi, kako se njegovi vrstniki samostojno vozijo z avtom na akumulator, seveda takoj ukrepajo in starše prosijo za nakup. Otroški avto na akumulator bo otroku prinesel veliko zadovoljstva in veselja.

avto na akumulator po dostopnih cenah

Sicer so se prvi primerki tovrstnih otroških igrač pojavili že v devetdesetih letih prejšnjega stoletja, nakup pa je predstavljal nedosegljiv luksuz. Danes pa je cena tovrstnih avtomobilov in vozil za otroke padla na sprejemljivo vrednost, veliko je povpraševanja in posledično tudi ponudbe. Tako si lahko povprečna družina privošči takšno igračo in so vozila na akumulator že skoraj na vsakem dvorišču.

Otroški avtomobili na baterije

To so električne igrače, namenjene otrokom od 1 do 12 let – odvisno od modela, katerega kupite. So različnih velikosti, karoserija je izdelana iz različnih materialov. Otroško električno vozilo napaja baterija, razlikujejo pa se tudi po moči, bateriji, zmogljivosti, ipd. Vse te lastnosti bodo potem vplivale na oblikovanje končne cene avtomobila.

vozila na akumulator po dostopni ceni

Preberite več

Klasična otroška postelja

Standardne dimenzije te postelje so 120 cm x 60 cm ali 140 cm x 70 cm.

Običajno so tovrstne otroške posteljice lesene, lahko so pobarvane v različne barve ali pa prelakirane z nestrupenim lakom.

Okrog vzmetnice je ograjica, katera otroka ščiti pred padcem. Takšne posteljice običajno omogočajo tudi, da se stranice odstranijo in lahko prilagajamo višino.

Je model, ki je klasičen in se tako poda v katerikoli prostor ali sobo.

otroške posteljice klasične in moderne

Otroške postelje z ograjico

Za majhne otroke se priporočajo otroške posteljice s stransko ograjico. To pa zato, da otrok ne pade iz postelje. Večina sodobnih otroških posteljic ima možnost nastavljive višine, kar pomeni, da lahko stranice spuščamo nižje ali dvignemo na višjo višino. Pri otrocih mlajših od 3 mesece, je predvsem staršem udobno in uporabno, če je stranica nižje in lahko otroka enostavno vzamemo iz postelje ven. Ko pa otrok raste, pa je treba stranico dvigniti, saj bo sprva začel ob njej klečati, kasneje pa se bo dvignil, kar lahko povzroči padec. Veliko staršev odstrani en del stranice in otroško posteljico postavi tik ob svojo.

otroške postelje najvišje kakovosti in kvalitete

Preberite več
30. 04. 2022 08.40 , avtor Ziga Jevnikar otroške sobe, otroška soba, otroške posteljice, otroška posteljica, h, h,

Čakate lego kocke akcijo? Ali pa morda bruder igrače? Iščete igrače za malčke, igrače za punčke, ali fantke? Vsekakor gre za igrače. In na kakšen način jih kupiti. Igrače za otroke so tako zelo različne, da jih lahko najdemo v raznih velikostih, barvah, možnosti, s funkcijami, brez, ipd. Pravzaprav za vse želje in pričakovanja otrok.

Igra je temeljni vidik razvoja dojenčkov in otrok nasploh. Pri nakupu prvih igrač za našega otroka morajo starši oceniti vidike, kot so varnost igrače ali njena vzgojna funkcija. Starši morajo otrokom ponuditi igrače za otroke, ki spodbujajo njihov razvoj, domišljijo in ustvarjalnost. Ne pozabite, da je otrokom najljubše igranje, zato se moramo izogibati neprimerni uporabi igrač.

igrače za male in velike otroke

V večini primerov so starši tisti, ki odločajo, katero igračo bodo kupili ali podarili otroku.

Odločitev je težka naloga, saj je na trgu veliko privlačnih igračk , ki poleg zabave pomagajo dojenčku ali otroku spodbuditi njihov razvoj.Preberite več
16. 04. 2022 18.29 , avtor Ziga Jevnikar igrače, lego kocke, kocke, igrače za otroke, h, h,

V kolikor kupujete prvič otroški avtosedež, ste morda naleteli na mnogo vprašanj in ovir. Niti pomislili niste, da bodo avtosedeži tako zelo različni? Da bodo pred vami otroški avtosedeži tako različnih cenovnih razredov. In se poraja vprašanje, katerega izbrati? Zagotovo.

otroški avtosedeži za vsak okus

Ker se zavedate pomembnosti sedeža za otroka, seveda želite kupiti najboljše. Želite kupiti sedež, ki bo ponudil največ udobja in varnosti vašemu otroku. Podajamo vam nekaj namigov, na kaj se osredotočiti oziroma kaj upoštevati pri nakupu otroških sedežev.

- Za vsako težo in starostno skupino otrok imajo avtosedeži svoje velikosti, oblike in načine pritrditve.

- Trajanje potovanja z dojenčkom. Za daljša potovanja imajo otroški avtosedeži posebne možnosti, ki spreminjajo naklon naslonjala, tako da je otroku na daljših potovanjih udobno.

avtosedeži z dobrimi adac testi

Preberite več
29. 03. 2022 20.41 , avtor Ziga Jevnikar avtosedeži, otroški avtosedeži, avto sedeži, h, h,

Izbira otroške sobe je zelo prijeten in hkrati odgovoren proces za starše. Otroška soba je majhen svet v vašem domu, zato želite, da je za njegove prebivalce čim lepši, udoben, prijeten in varen.

Danes so proizvajalci pohištva in prodajalne pohištva pripravljeni ponuditi veliko različnih možnosti - domišljijski dizajn katere koli kompleksnosti, pohištvo, ki raste z otroci, čudeže, ki vam omogočajo, da vse, kar otrok potrebuje, postavite na le nekaj kvadratnih metrov otroške sobe. Vendar pa, pomembno je, da se poskušamo ne izgubiti v morju privlačnih možnosti in izbrati tisto, karotrok potrebuje, ob upoštevanju pomembnih meril in lastnosti, katere bi naj imela otroška soba. Spodaj navajamo nekaj teh.

Starost otroka

Morda je starostno merilo prva stvar, ki jo upoštevamo pri izbiri pohištva za otroško sobo, saj je odvisno od tega, iz česa natančno naj bo sestavljen otroški komplet.

otroške sobe bellamy po ugodnih cenah

Preberite več

Najpomembnejši parameter pri izbiri katerega koli otroškega pohištva je njegova varnost in zdravje otroka. Žal vsi proizvajalci pohištva tega merila ne upoštevajo pri oblikovanju in izdelavi različnega pohištva za otroško sobo. Otroške sobe so pa vsekakor zelo pomembne, saj otrok v njih preživi veliko večino dneva. In ne samo to, otroku predstavljajo varnost, prostor, kjer se zagotovo počutijo najbolje. Zato mora otroška soba biti popolnoma prilagojena potrebam in tudi željam otroka.

otroške sobe za vsak okus

Seveda bomo za dojenčke in mlajše otroke izbirali pohištvo starši, ko pa otroci rastejo, pa se spreminjajo tudi njihove želje in tako jih prenašajo tudi v svoj lasten prostor. Zato je dobro, če lahko upoštevamo otrokove želje med izbiro njegove otroške sobe. Otroška soba tudi ni nekaj, kar bi tako zelo pogosto spreminjali in gre za nakup, kateri bo trajal vrsto let, zato je seveda dobro, da se takoj odločimo za takšno pohištvo, ki se bo skladalo tako s potrebami kakor z željami otroka.

Preberite več
9. 03. 2022 07.22 , avtor Ziga Jevnikar otroške sobe, otroška soba, otroške posteljice, otroška posteljica, h, h,

Pri nakupu otroške posteljice so eno glavnih meril dimenzije pohištva. Pravilna izbira modela po velikosti in višini bo otroku zagotovila pomembno udobje in varnost. Ko načrtujete nakup pohištva za spanje otroka, morate biti pozorni na takšne parametre, kot so višina otroške postelje, njena dolžina in širina.

pogradi

Različni modeli, predstavljeni v trgovini, vam bodo omogočili enostavno izbiro možnosti z ustreznimi dimenzijami za pravilno postavitev polnopravne postelje, odvisno od starosti. Ne glede na to ali kupujemo pograd za otroke ali pa katerokoli drugo otroško posteljo.

Predvsem pogradi so v zadnjem času zelo priljubljeni. Pri izbiri pa je pomembno upoštevati nekaj parametrov. Tiste najbolj pomembne navajamo spodaj. Seveda veljajo ti za nakup katerekoli otroške postelje in je dobro, da te lastnosti imajo tudi otroški pogradi.

Preberite več
6. 03. 2022 11.11 , avtor Ziga Jevnikar otroške posteljice, pogradi, otroške sobe, otroška posteljica, otroška postelja, h, h,

Velikokrat starši kupujejo otroška oblačila in drugo opremo kar na spletu. Kar nam je seveda razumljivo, glede na prednosti, katere nam omogočajo otroške spletne trgovine. Pravzaprav otroška trgovina nasploh. Spletna trgovina je zagotovo odličen način nakupovanja, v kolikor želimo nakup opraviti iz udobja domačega naslonjača.

otroška trgovina mali vragci

Otroške trgovine na spletu so tako zelo pogoste, vendar pa običajno imamo izbranega prodajalca, pri katerem poskušamo kupiti vse potrebno. Seveda je pa tudi odvisno od tega, kaj nakupujemo. Izbrana otroška trgovina pa bo zagotovo prva izbira, kadarkoli se bo pokazala potreba po nakupovanju otroške opreme.

Preberite več
4. 03. 2022 10.00 , avtor Ziga Jevnikar otroški vozički, otroška trgovina, otroška oprema, h, h,

Čemu je namenjen otroški avtosedež?

Otroški avtosedeži so odličen način za zagotavljanje in povečanje varnosti otroka med vožnjo v avtomobilu. Namreč, velikokrat ob nesrečah in nezgodah, ne samo, da obvarujejo otroka pred poškodbami. Hkrati preprečujejo tudi smrtni izid.

otroški avtosedeži po ugodni ceni

Seveda je staršem najbolj pomembno, da je otrok med vožnjo, kakor seveda tudi sicer najbolj varen. Velikokrat pa žal nimamo vedno vpliva na vse izkušnje, ki se lahko pripetijo. Smo pa lahko nanje bolje pripravljeni. Avtosedeži so zagotovo najboljši način, da otroka primerno in ustrezno zavarujemo med vožnjo.

Preberite več
25. 02. 2022 20.09 , avtor Ziga Jevnikar otroški avtosedeži, avtosedeži, otroška oprema, otroška trgovina, mali vragci, h,

Zabavne in zanimive otroške igrače so zagotovilo zadovoljstva otrok, ne glede na njihovo starost ali spol. Otroci se navdušujejo nad raznimi igračkami, katere starši, sorodniki, prijatelji in vsi drugi podarjamo otrokom ob raznih priložnostih. Če pa s osredotočimo na blagovne znamke, pa se bomo zagotovo spomnili vsi zelo priljubljene lego znamke otroških igrač. lego kocke

Gre za priljubljene lego kocke, razne sete različnih modelov in igračk, nad katerimi se navdušujejo predvsem fanti, čeravno so zelo priljubljene tudi pri deklicah in nudijo tudi razne modele za punčke. Igrače so pa vsekakor nekaj, kar razveseli vsakega otroka in ne glede na njegov interes, lahko vedno najdemo primerne. Otroška trgovina mali vragci predstavlja izjemno obsežno ponudbo tako raznovrstnih otroških igrač, kakor tudi druge opreme za otroka.

Preberite več
6. 02. 2022 11.12 , avtor Ziga Jevnikar lego kocke, lego, h,

Pri nakupu otroške opreme, bodisi pohištva ali kateregakoli drugega kosa za otroka, je seveda nujno upoštevati tako otrokovo starost, kakor tudi pripravljenost za uporabo določene opreme. Tako je seveda nesmiselno, da bi dojenčku kupili pograd za otroke. Ali pa morda najstniku otroško posteljo. Torej, kdaj so pogradi zanimivi? Oziroma, kdaj so otroški pogradi pravšnja izbira?

otroški pogradi velika izbira v otroški trgovini mali vragci

Preberite več
3. 02. 2022 20.41 , avtor Ziga Jevnikar Pogradi, pogradi za otroke, h,

Stenske nalepke so predvsem v zadnjih letih postale izredno priljubljene in vse več ljudi se odloča za tovrstno izbiro. Vsekakor, ker je veliko enostavnejše in hitreje priti do želenih učinkov, kot je to bilo še nedolgo nazaj, ko smo morali izpeljati poslikavo sten, ki je bila dolgotrajna in hkrati tudi cenovno neugodna. Danes pa so temu namenjene stenske nalepke, s pomočjo katerih lahko spreminjamo videz prostora kadarkoli. Vsekakor so zelo rabljene tudi otroške stenske nalepke, oziroma nalepke raznih vzorcev, ki so odlična dekoracija vsake otroške sobe.

Preberite več
25. 01. 2022 18.07 , avtor Ziga Jevnikar stenske nalepke, otroške stenske nalepke, stenske nalepke za otroke, h,

Da je spletno nakupovanje zelo priljubljeno, je seveda jasno in tudi razumljivo. To pa zaradi vseh prednosti, ki nam to omogoča. Ne glede na to, ali je otroška trgovina ali katera druga.

Prednosti spletnega nakupovanja pred klasičnim so predvsem tudi v času porabljenem za nakupovanje, stroških, izbiri, in še in še. Če razložimo, gre za to, da nam pri spletnem nakupovanju ni potrebno nikamor oditi. To pomeni, da lahko kar vse rešimo doma, kupimo vse kar potrebujemo, brez da se kamorkoli odpeljemo. Še nekaj let nazaj nam je to bilo mogoče nepredstavljivo, ko smo za vsako stvar obiskali fizično trgovino. Sedaj, ko pa skorja več ni gospodinjstva brez dostopa do spleta, nam je samoumevno. Tako tudi ne porabimo veliko časa in tudi ne ustvarjamo stroškov za potovanje od trgovine do trgovine, s tem prihranimo tudi kar nekaj energije in truda in znova časa.

Preberite več
29. 02. 2020 19.57 , avtor Ziga Jevnikar otroška trgovina, otroška oprema, mali vragci otroška trgovina, h,

Ko se otrok pelje z nami v avtomobilu, mora biti do določene starosti ali velikosti v otroškem avtosedežu. To je predpisano tudi s strani zakona, katerega seveda moramo upoštevati in mu slediti. Navsezadnje gre za varnost našega otroka. Predvsem v avtomobilu in v primeru avtomobilskih nezgod. Tako so nam na voljo različni otroški avtosedeži, ki se medsebojno seveda razlikujejo in vedno stremimo k pravi izbiri. To pomeni, da iščemo varen in tudi udoben sedež za otroka.

Avtosedeži so vsekakor nuja in nikakor privilegij. Tega se vsi zavedamo in vemo, kako hude so lahko posledice v primeru, da ne uporabljamo otroškega sedeža in pride do nezgode. Ne želimo niti pomisliti, da so posledice lahko katastrofalne in celo s smrtnim izidom. Nesrečam se žal ne moremo vedno izogniti in so situacije na katere ne moremo vplivati. So pa tudi stvari na katere imamo veliko vpliva, med katerimi je tudi varnost našega otroka v avtomobilu. Največ kaj naredimo poleg varne vožnje, je ustrezen in varen otroški avtosedež.

Preberite več
22. 01. 2020 13.52 , avtor Ziga Jevnikar otroški avtosedeži, avtosedeži, h,

Biti starš je lahko včasih zelo enostavno, spet pa pridejo situacije, ko ne vemo, kako ravnati, se v starševstvu popolnoma izgubimo. Kar je seveda popolnoma normalno in se dogaja vsem staršem. Ko so otroci nejevolji, ne želijo sodelovati, mogoče žalostni oziroma so v takšnih situacijah, ko potrebujejo mir, so običajne otroške sobe najboljša rešitev. Takrat otrok enostavno zapusti določen prostor in se napoti v svojo sobo. Zato je dobro, da je otroška soba urejena na način, da se bo v njej otrok počutil kar najbolje. Ne glede na njegovo starost, njegove potrebe, želje in interese.

Seveda vsi starši za svoje otroke želimo le najboljše in tako priskrbimo ogromno različnih reči, katere imajo dober vpliv nanj, njegovo odraščanje, njegov vsakdan nasploh. Zalotimo se, da smo nenehno v iskanju nečesa, kar bi našemu otroku bilo všeč. In predvsem, ko nas zanimajo otroške sobe, tem posvetimo veliko pozornosti. To je seveda smiselno, saj otroška soba ni nakup, katerega bi kaj hitro spreminjali. Morebiti le kakšne malenkosti in podrobnosti, zagotovo pa je ne bomo spreminjali v celoti, ko smo jo enkrat postavili. In je tako pomembno, da je otroška soba takšna, da ustreza otrokovim potrebam in hkrati tudi željam. Če je naš otrok mlajši in še nekako ne izbira samostojno, bomo seveda upoštevali lastne želje in pričakovanja. Če je pa otrok dovolj star, da si sobo lahko že samostojno izbere, pa je najbolje, da njemu prepustimo izbiro. Navsezadnje bo on tisti, ki bo v njej preživel največ časa.

Preberite več
20. 01. 2020 07.34 , avtor Ziga Jevnikar otroška soba, otroške sobe, h,

Ko smo med avtosedeži za otroke in primerjamo cene hitro ugotovimo razpon med temi. Od bistveno cenejših do nesramno dragih. In potem se vprašamo, kaj neki pogojuje ceno in kaj toliko vpliva na avtosedež, da se zanj opredeli določena cena. Zakaj je toliko boljši ali slabši od drugega. Kje tiči skrivnost? Najbolj kar nas mora zanimati je varnost in varni sedeži so že lahko za sprejemljivo ceno.

Otroški avtosedeži imajo zelo različne cene in, če samo primerjamo cenovni razpon med različnimi proizvajalci, bomo ugotovili, da je ta velika. Tako bo verjetno avtosedež priznanega proizvajalca dražji in bomo zanj odšteli nekaj več, kakor za sedež proizvajalca, ki ni tako znan. Pa vendar, zavedati se moramo, da razlike so in prav te razlikuje vplivajo tudi na oblikovanje cene. Da so sedeži različno ojačani, iz različnih materialov, oblik, primerljivih ali neprimerljivih lastnosti, med katerimi so tudi udobnost, praktičnost, ipd. Vsekakor pa želimo, da je avtosedež v prvi vrsti varen in seveda tudi otroku udoben.

Preberite več
10. 01. 2020 10.31 , avtor Ziga Jevnikar otroški avtosedeži, avtosedeži, avtosedež, h,

Iz strani Tržnega Inšpektorata Ljubljana smo bili dne 06.05.2019 obveščeni ,da so prejeli obvestilo iz sistema RAPEX, št. A11/0017/19 z oceno nevarnega izdelka: Otroški voziček Kunert VIP.

Iz opisa notifikacije izhaja, da proizvod ni skladen z zahtevami standarda EN 1888. Zaradi neustreznih pritrdilnilnih in zadrževalnih sistemov vozička, otrok lahko pade iz vozička in se poškoduje.

Fotografija proizvoda iz Rapex notifikacije.

Preberite več
6. 05. 2019 17.32 , avtor Ziga Jevnikar kunert vip-vozicek, h, h,

Četudi so si zelo podobni, so si tako različni. Le malo po funkciji, prilagodljivosti, tudi videzu in tudi po ceni. Odvisno je od ponudnika. Ali so temni, svetli, bolj okrogli, podolgovati, imajo kakšne dodatke ali pa so popolnoma enostavni, so morebiti malo bolj komplicirani, itd. otroški avtosedeži. Gre za stvar, katera je nujna in obvezna, pa je lahko tako različna? Pravzaprav niti ne toliko, če upoštevamo, da morajo biti vsi v eni stvari enaki in sicer, da morajo biti otrokom prilagojeni in morajo zagotavljati varnejšo vožnjo za otroka, udobje in tudi slediti in ustrezati določenim predpisom ter normam.

Preberite več
27. 10. 2017 08.06 , avtor Ziga Jevnikar avtosedeži, otroški avtosedeži, h, h,

Odločili ste se otroku podariti igračo, ker veste, da je to eno od najboljših daril. Pa veste, katero? Mogoče vam je prav ta otrok zaupal svojo željo? Potem je to odlično, ker glede na to, koliko različnih igrač je na trgu, če boste samostojno iskali med ponudbo, se zna zgoditi, da mogoče ne najdemo prav takšne igrače, ki bi ustrezala določenemu malčku.

Preberite več
20. 10. 2017 21.11 , avtor Ziga Jevnikar igrače, otroške igrače, igrače za otroke, h, h,

Starši, ki imajo dvojčka izbirajo med vozički za dvojčke.

Starši se prihoda dvojčkov pogosto zelo razveselijo, nekateri se v začetku morebiti nekoliko prestrašijo zaradi velike odgovornosti, a kaj hitro spoznalo, da v kolikor sta otročka zdrava, da nista tako velik problem, kakor je morebiti na začetku izgledalo. Je pa res, da so dvojčki kar velik finančni zalogaj. Izbira med vozički za dvojčke ni ravno pestra, vendar imajo starši na voljo kar nekaj modelov med katerimi lahko izbirajo.

Preberite več
2. 10. 2017 17.11 , avtor Ziga Jevnikar h, h,

Otroška soba je del otroške opreme. Otroku omogoča vzgojo in rast, igro in razvedrilo.V prvi vrsti je otroška soba namenjena počitku, vzgoji in igri. Z zavedanjem svojega okolja, kjer lahko v miru, z veliko mero samostojnosti ustvarja, se otrok začne zavedati pomen lastnine in lastnega okolja. Dobra otroška soba je individualno prilagojena otrokovim željam in potrebam, vključuje se v družinsko okolje, navezuje na ostale dele doma.

Preberite več
18. 05. 2015 22.34 , avtor Žiga Jevnikar otroška soba, otroške sobe, h, h,

Otroški avtosedeži so namensko izdelani sedeži za prevoz otrok.Poglavitni namen je, da otroški avtosedeži zagotavljajo otroku med prevozom udobje in varnost. Obe lastnosti sta zagotovljeni z dolgim razvojem tako proizvodnje in izdelave, kot tudi nadzora prisotnosti varnostnih elementov ter ustreznosti varnostnim predpisom. Danes se otroški avtosedeži, ki ne zagotavljajo varnosti ne morejo kupit, saj jih na policah ni.

Preberite več
18. 05. 2015 22.31 , avtor Žiga Jevnikar otroški avtosedeži, avtosedeži, h, h,

POMEMBNE INFORMACIJE O POSTELJICI BABY DESIGN DREAM

Informacije za uporabnike posteljice Baby Design DREAM s previjalno mizo.

Podjetje BABY DESIGN GROUP, ki ima vedno v mislih varnost svojih uporabnikov, se še posebaj posveča nadzoru in izboljšavi izdelkov. S pomočjo internih testov posteljice Dream, ki se izvajajo v skladu z evropskimi normami, smo našli neskladje, o katerem vas želimo obvestiti. V določenih okoliščinah, npr. takrat ko se izvaja višja sila na eno od daljših stranic, ali, ko se dojenček premakne proti kotu previjalne mize z večjo silo (tudi ko telesna teža dojenčka presega dovoljeno), se lahko zgodi, da se posteljica odstrani iz strukture (slika 1) ter s tem izgubi na stabilnosti, kar lahko povzroči nenadno spremembo dojenčkovega položaja na previjalni mizi.

Preberite več
14. 04. 2015 07.11 , avtor Ziga Jevnikar pomembne-informacije-baby-design-dream-posteljica, h, h,

Otroški vozički se ločijo glede na proizvajalca. Nekateri izmed najbolj znanih proizvajalcev otroških vozičkov so: Peg Perego, Quinny, Hauck, Chicco, Baby Boom, Maxi Cosi, itd. Otroški vozički so najbolj uporabljen pripomoček pri majhnem otroku, vendar strokovnjaki opažajo, da jim starši namejo vse premalo pozornost. Mnogi starši se odločijo za nakup otroškega vozička glede na njegov izgled, kar pa nikakor ni pravilno.

Preberite več
16. 10. 2014 14.20 , avtor Urban Soban otroški vozički, vozički, h, h,

V času tržnega gospodarstva lahko najdemo trgovine namenjene najrazličnejšim skušinam, med njimi je tudi otroška trgovina , namenjena je našim najmlajšim in njihovim staršem.

 Glede na trenutno situacijo v Sloveniji, vse večje število brezposelnih staršev, plačilno nedisciplini, slabi ali neznosni pogoji dela in še kaj, ... pa je ljudi spodbudilo, da so ustanovili tudi komisijske otroške trgovine. Otrok zelo hitro raste in starši bi morali za oblačila in opremo odšteti velike vsote denarja, ob tem pa bi se slednja oprema in oblačila uporabljala le krajši čas. Ker večina staršev v Sloveniji ni tako premožnih, da bi lahko nenehno kupovali nova oblačila, se mnogi odpravijo in kupijo oblačila rabljena.

Rabljena oblačila so lahko skoraj povsem brezhibna, mogoče je najti tudi oblačila, ki jih otroci niso niti oblekli, ker so jih hitreje prerasli.

Preberite več
26. 09. 2014 09.54 , avtor Urban Soban otroška trgovina, h, h,

Včasih nismo najbolj pozorni na stvari, ki se nam zdijo samoumevne, pa vendar to niso. Pri kupovanju otroškega sedeža je treba tako biti pozoren tudi na malenkosti, oziroma stvari, ki se nam ne zdijo tako pomembne.

Med te stvari spada samo pripenjanje. Vsi avtosedeži, ki imajo vgrajen sistem ISOFIX, se lahko pripnejo tudi z varnostnimi pasovi. Če imate na primer dva avtomobila, enega z vgrajenim sistemom ISOFIX in drugega brez tega, boste lahko ta sedež uporabljali v obeh. Med drobne stvari spadajo tudi blazinice za rame, ki imajo velik pomen, saj v primeru nenadnega zaviranja preprečijo, da bi se pasovi zarezali otroku v rame.

Preberite več
29. 08. 2014 07.44 , avtor Urban Soban avtosedeži, otroški avtosedeži, h, h,

Otroška trgovina ni le prodajalna, ampak tudi bogat vir raznih informacij.Informacije, ki jih otroška trgovina nudi so raznolike, odvisne pa predvsem od vprašanja kupca oziroma obiskovalca. Prodajno osebje informacije črpa s tako strani obiskovalcev, kot tudi proizvajalcev posameznih artiklov. Obiskovalec  tako dobi ne le obsežne informacije ampak tudi kakovostne informacije. Na ta način je nakup, ki ga spletna otroška trgovina nudi, tudi boljši.

Preberite več
15. 08. 2014 02.16 , avtor Urban Soban otroška trgovina, h, h,

Otroška trgovina je ponudba artiklov, ki omogočajo otroku preživljanje časa otroštva.Med ponudbo, ki jo otroška trgovina nudi, je poleg samih artiklov moč najti še mnogo več.  Otroška trgovina je tudi bogastvo idej, nasvetov in praktičnih izkušenj, ki pomagajo rešiti marsikatero starševsko zadrego. Starševske zadrege se pojavijo v različnih obdobjih. Najprej ob veseli novici, ki naznanjuje prihod novega družinskega člana, kasneje v času odraščanja, pa vse do časa, ko se otrok poslovi od otroških dni. Otroška trgovina ne rešuje le zadrege staršev. Med obiskovalci in kupci se najdejo tudi sorodniki in prijatelji, ki želijo otroku in staršem kupiti koristno in prijetno darilo.

Preberite več
7. 08. 2014 19.29 , avtor Urban Soban otroška trgovina, h, h,

Otroška trgovina je dobrodošla pomoč staršem, ter bogata zakladnica idej za prijetno preživljanje časa otroštva.Artikli, ki jih otroška trgovina ponuja so v ponudbi skrbno zloženi in smiselno razporejeni, tako da jih ne bo težko najti. Nekateri so že na daleč vidni, saj recimo otroškega vozička, otroških sob, avtosedeža in podobnih artiklov praktično ni mogoče zgrešiti.Pri sicer na prvi videz enostavnih lastnostih pa se velikokrat pojavi dilema, ko moramo nakup opraviti modro in preudarno. Otrok je edinstven, mnogi artikli otroške trgovine, ki so mu namenjeni, pa so v uporabi daljše časovno obdobje.

Preberite več
27. 07. 2014 11.29 , avtor Urban Soban otroška trgovina, otroška oprema, avtosedeži, h, h,

Otroška trgovina je prodajno mesto otroških artiklov.Otrokov čas odraščanja zahteva od staršev, vzgojiteljev in varušk mnogo naporov in izzivov. Otroška trgovina pri izzivih lahko v veliki meri koristi, saj nudi poleg artiklov, ki lajšajo čas otroštva, tudi mnoge koristne nasvete. Med policami se kupci srečujejo, izmenjujejo mnenje z prodajnim osebjem in drugimi kupci. Množica koristnih nasvetov, izkušenj in napotkov se lahko spontano spremeni v koristno informacijo.

Preberite več
16. 07. 2014 21.10 , avtor Urban Soban otroška trgovina, otroška oprema, avtosedeži, h, h,

Prodajni artikli, ki jih  otroška trgovina ima v prodajnem programu, so specifično načrtovani , izdelani za najmlajšo populacijo. Posebna skrb pri načrtovanju, izdelavi in snovanju izdelkov je namenjena najmlajši populaciji otrok. Posebna skrb je potrebna zaradi otrokove narave in dojemanja okolice v času odraščanja. Otroci najmlajših starosti ne dojemajo stvari in okolice kot odrasli, ampak čute in druge zaznavne sposobnosti šele razvijajo. Tako se velik del spoznavanja stvari in okolice dogaja z dotikanjem, okušanjem in podobnimi osnovnimi zaznavnimi prijemi. Ker otrok ne zaznava pretečih nevarnosti in neprimernosti uporabe določenih predmetov v okolici, je potrebno na to misliti s tem, da se iz okolice otroka odstrani, ter nameni otroški igri samo predmete, kateri so zasnovani in izdelani otrokovi starosti primerno.

Preberite več
27. 06. 2014 03.46 , avtor Žiga Jevnikar otroška trgovina, otroška oprema, avtosedeži, h, h,

Otroški vozički so nepogrešljiv del otroške opreme, pa naj si gre za lastništvo oziroma uporabo staršev in varušk, ali pa otroške trgovine.Vsi otroški vozički sodelujejo pri vzgoji in odraščanju otroka s svojimi neprecenljivimi lastnostmi. Otroški vsakdanjik je razgiban, raznovrsten in pester, temu primerno mora biti zasnovan otroški vozičke. Otrok bo preko dneva v vozičku spal, sedel, jedel, se igra, ogledoval okolico ter počel še marsikaj.

Preberite več
23. 06. 2014 23.07 , avtor Žiga Jevnikar otroški vozički, vozički, otroška trgovina, h, h,

Otroška oprema je množica pripomočkov namenjenih zdravi rasti in razvoju otroka.Da otroška oprema lahko omogoča zdrav rast in razvoj otroku, ter uporabnost, praktičnost in celo vrsto drugih lastnosti staršem, varuhom in vzgojiteljem, mora biti pravilno zasnovana in izdelana. Lastnosti, katerim pravilno zasnovana in izdelana otroška oprema  strmi, se navezujejo na praktičnost, uporabnost, zdravstvena ustreznost, neškodljivost in udobje otroka.

Preberite več
18. 06. 2014 22.06 , avtor Žiga Jevnikar otroška oprema, otroška trgovina, otroški vozički, h, h,

Avtosedeži so sedalna mesta v vozilu, namenjena prevozu otrok v času udeležbe v cestnem prometu. Kdaj otrok preraste ta sedalna mesta je zapisano v zakonu, poleg zakona pa so najboljši pokazatelj, do kdaj mora naš otrok sedeti v avtosedežu njegove fizične lastnosti. Pokazatelji, do kdaj mora naš otrok sedeti v avtosedežu, so recimo njegova višina, predvsem predel vratu, ki mora imeti oporo v vzglavniku oziroma vrhnjem delu avtosedeža.

Preberite več
15. 06. 2014 15.27 , avtor Žiga Jevnikar avtosedeži, otroški avtosedeži, otroška oprema, otroški vozički, h, h,

Otroška trgovina ima svoje privržence z dobrimi izkušnjami, ki jih prepričujejo, v pravilnost odločitve. Nobena redkost niso kupci, ki prisegajo na obe obliki, saj sta vsaka po svoje in vsaka ob svojem času najboljša izbira. Tako je klasična otroška trgovina odlična izbira takrat, ko imamo čas ali si ga lahko vzamemo ter si lahko prodajni artikel dodobra ogledamo in preizkusimo.  V zadregi lahko za mnenje vprašamo prodajno osebje ali naključnega kupca, ki ravno takrat nakupuje kot mi. Otroška trgovina prek spleta je na drugi strani modra odločitev, ko nam čas ne dopušča obiska klasične otroške trgovine in smo preveč zasedeni z drugimi obveznostmi. Spletna otroška trgovina se nam prilagodi z urnikom in odpre svoja vrata ter izložbe takrat, ko nam čas dopušča in se lahko v celoti posvetimo izbiri. 

Preberite več
13. 06. 2014 20.26 , avtor Urban Soban otroska trgovina, avtosedeži, otroški avtosedeži, otroški vozički, otroška oprema, h, h,

S strani Tržnega inšpektorata Republike Slovenije smo bili obveščeni o napakah pri centralnih zaponkah ki se uporablja v sistemih za zadrževanje otrok med transportom pri otroških avtosedežev proizvajaca Chicco  model: AUTO-FIX.

Preberite več
5. 09. 2013 16.06 , avtor Urban Soban varnost-chicco-avtosedez-autofix, h, h,

Ko imate enkrat otroke, je otroška trgovina pogosto na sporedu nakupov. Tja gremo, ko potrebujemo kakšno novo oblačilo, obutev, pripomoček ali pa najpogosteje kakšno novo igračo. Za otroke je to pravi raj na zemlji, le malo manj so zadovoljni, ko rečete, da si lahko izberejo le eno igračo in ne treh ali petih, ki bi jih radi imeli.

Preberite več
23. 06. 2013 08.26 , avtor Žiga Jevnikar otroška trgovina, trgovina mali vragci, otroška oprema, h, h,

Pred nakupom otroške opreme imejte vedno v mislih, da mora biti otroška oprema najprej varna, potem še vse kaj drugega. Nesreča se kaj hitro pripeti pri majhnih nadebudnežih, zato je pomembno, da imamo vidik varnosti vedno pred očmi.

Preberite več
19. 06. 2013 16.29 , avtor Žiga Jevnikar otroška oprema, otroška trgovina, otroški vozički, vozički, h, h,

Zagotovo se vsak starš zaveda, kako pomembna je pravilna izbira opreme otroške sobe za bivanje in razvoj vašega otroka. Seveda je zelo pomembno, kakšno posteljico izberemo, vendar pa ima tudi posteljnina pomembno vrednost.

Preberite več
24. 03. 2013 12.00 , avtor Urban Soban posteljnina, tridelna, easy baby, nova, h, h,

Ste že naveličani starih otroških posteljnin, kupujete darilo za novorojenčka ali pa sami pričakujete dojenčka in opremljate otroško sobico? Seveda je pomembna tudi posteljnina. Spletna trgovina Mali vragci je v svoje ponudbo dodalo tudi novo otroško posteljnino, ki je na voljo v več barvah.

Preberite več
2. 03. 2013 12.21 , avtor Urban Soban otroška posteljnina, feretti, posteljnina, h, h,

POMEMBNO OBVESTILO -  O NEVARNOSTI PRI VOZIČKIH BUGABOO CAMELEON

S strani Tržnega inšpektorata Republike Slovenije smo bili obveščeni o napakah pri vgrajenih varovalih otroških vozičkov modelov Bugaboo Cameleon in Bugaboo Donkey.

Preberite več
28. 02. 2013 17.14 , avtor Žiga Jevnikar varnost-bugaboo-cameleon-prednje-varovalo, h, h,

Spletna trgovina z otroško opremo Mali vragci vam v ponudbi otroških vozičkov predstavlja nov športni otroški voziček, ki ima nastavljivo naslonjalo, varnostno igrajo, nastavljivo oporo za noge, poleg tega pa je vključena tudi strešica. Voziček omogoča stabilno vožnjo po gozdu in tudi na plaži ter je seveda primeren za vožnjo po mestu.

Preberite več
25. 02. 2013 12.21 , avtor Urban Soban otroški voziček, mutsy, 4rider, h, h,

Tehnologija je v današnjih časih že močno razvita, poleg tega pa se še vedno razvija naprej. Uporaba računalnikov in podobnih naprav se kaže vedno bolj v zgodnejših letih. Tablični računalnik iJanko Junior za otroke pa nudi tudi vašemu otroku zabavo in učenje.

Preberite več
10. 10. 2012 13.14 , avtor Urban Soban otroški računalnik, iJanko junior, tablični računalnik, h, h,

Otroški voziček Euro-Cart Passo je sodoben večnamenski otroški voziček. Košara je velika in udobna ter z nastavljivim naslonjalom in vzmetnico. Poleg tega ima košara tega otroškega vozička tudi funkcijo zibanja, kar pomeni, da bo otrok lahko v tem vozičku tudi lažje zaspal. Sedež lahko nastavite tako, da je obrnjen v smer vožnje ali pa nasproti smeri vožnje.

Preberite več
27. 09. 2012 10.13 , avtor Urban Soban otroški voziček, vozički, euro cart, passo, voziček, sodoben, varen, komplet, h, h,

Otroški vozički so ena najbolj uporabnih stvari, ki jih potrebujejo starši mladih otrok. Podjetje Jane je zasnovalo nov otroški voziček, ki je udoben, varen, kompakten in pa hkrati tudi lahek. Njegov sedež je zgrajen tako, da se prilega hrbtu otroka, saj lahko izbirate med nastavitvami treh položajev. Sedež se prav tako da obrniti.

Preberite več
11. 07. 2012 15.52 , avtor Urban Soban otroški voziček, jane muum, formula micro rebel, h, h,

Chicco Polly Magic je nov stolček za hranjenje, ki je primeren tako za novorojenčke, kot tudi za otroke do 3. leta starosti, saj je stolček razstavljiv in ga je mogoče uporabljati na več načinov. Hranjenje dojenčka bo s tem stolčkom enostavno, varno, udobno in hkrati zabavno.

Preberite več
19. 06. 2012 09.33 , avtor Urban Soban stolček za hranjenje, chicco, polly magic, h, h,

Elektronske varuške že vrsto let pomagajo mamicam, da vedo, kaj se dogaja z otrokom, tudi ko mamica ni v isti sobi kot otrok. V preteklosti so bile elektronske varuške narejene tako, da se je lahko slišal samo zvok, ne pa tudi videla slika. Če je otrok jokal, smo to slišali preko elektronske varuške. Dandanes pa izdelujejo elektronske varuške z videom, tako da lahko našega otroka, poleg tega, da ga slišimo, tudi vidimo.

Preberite več
1. 06. 2012 14.38 , avtor Urban Soban elektronska varuška, reer, wega, h, h,

Avtosedež Concord Absorber XT vašemu otroku ne nudi le udobja ampak tudi visoko raven varnosti. Primeren je tako za krajše kot tudi za daljše potovanje. Sestavljen je iz posebnega sistema, ki omogoča nastavljivo naslonjalo za glavo.

Preberite več
21. 05. 2012 10.26 , avtor Urban Soban avtosedeži, avtosedež, otroški sedež, concord, absorber, xt, h, h,

V našo trgovino smo prejeli nov otroški voziček, ki poleg udobne vožnje nudi tudi veliko več stvari, ki jih potrebujemo za našega otroka. Ob nakupu tega otroškega vozička boste zraven dobili tudi previjalno torbo, ...

Preberite več
11. 05. 2012 11.27 , avtor Urban Soban voziček, otroški, vozički, joolz day, earth, h, h,

V naši trgovini vam od sedaj ponujamo nov eleganten, udoben voziček, ki vašemu otroku nudi udobje in veselje do sprehodov. Primeren je tako za novorojenčke, kot tudi za malo večje dojenčke, saj je voziček razstavljiv in primerno oblazinjen.

Preberite več
18. 04. 2012 09.58 , avtor Urban Soban otroški voziček, mima, xari, h, h,

V spletni otroški trgovini Mali-Vragci.si vam ponujamo najrazličnejšo otroško opremo, s katero si boste olajšali delo in vašemu otroku omogočili bolj udobno, varno in zanimivo življenje. Pa si poglejmo nekaj uporabnih kosov otroške opreme.

Preberite več
27. 03. 2012 15.24 , avtor Urban Soban otroška oprema, zibelke, posteljice, igrače, varnost, udobje, previjanje, h, h,

Lego kocke verjetno poznate vsi, saj so to daleč najbolj priljubljene kocke na svetu. Podobno kot so lego kocke priljubljene pri nekoliko starejših otrocih, so pri mlajših priljubljene duplo kocke. Kot verjetno že veste, lego kocke ponujamo tudi v naši spletni trgovini, v tem članku pa si bomo pogledali zgodovino lego kock.

Preberite več
8. 02. 2012 18.59 , avtor Urban Soban lego kocke, duplo, zgodovina, h, h,

Otroški voziček Mima Xari

Otroški voziček Mima Xari je stilsko oblikovan voziček, zasnovan z eleganco. Udoben je tako za otroka kot starše, na izbiro pa sta dve višini nastavitve sedeža. Z gladko, velurju podobno zunanjostjo in različnimi barvnimi možnostmi unikatni izgled otroškega vozička Mima Xari zagotavlja, da vas bodo na cesti vsi opazili in občudovali.

Preberite več
6. 02. 2012 20.53 , avtor Žiga Jevnikar vozički, otroški vozički, h, h,

Smo specializirana otroška trgovina na trgu se pojavljalamo od leta 2010 in vam z vašo pomočjo ponujamo možnost nakupov otroških izdelkov po nizkih cenah.

Ponujamo vam kvalitetne in svetovno priznane blagovne znamke kot so : Chicco,Quinny,Maxi Cosi,Römer,Cybex,Concord … trenutno lahko izbirate med 100 različnimi proizvajalci otroške opreme.V naši izbiro lahko nejdete več kot 5000 različnih izdelkov kot so : vozički,otroški avtosedeži,otroške posteljice,zibelke,otroške sobe,igrače,pripomočki in ostala otroška oprema.Preberite več
5. 02. 2012 09.37 , avtor Žiga Jevnikar otroška trgovina, vozički, h, h,

Starši pogosto podcenjujejo, kako pomembne so igrače - avtomobili in tovornjaki za otroke. Ne samo zaradi zabave, ki jo igrača otroku ponuja, bolj pomembna je socialna interakcija. Med igranjem z igračami Bruder se bodo vaši otroci naučili sodelovanja, reševanja problemov in premagovanja nepričakovanih ovir.

Preberite več
24. 12. 2011 15.35 , avtor Žiga Jevnikar igrace bruder, bruder, igrace, h, h,

V svetli noči, v tihi noči angelčki veseli,
 so na zvezde, svetle zvezde tiho prileteli.
 "Lučke božje drage, pojdite ve z nami.
 Radi bi k ljudem na zemljo, pa ne znamo sami.!"
Preberite več
24. 12. 2011 14.56 , avtor Žiga Jevnikar srecen bozic, h, h,

V spletni trgovini vam ponujamo otroške posteljice Klups v dveh standardnih dimenzijah, in sicer 120x60cm in 140x70cm. Klups je priznano podjetje, ki izdeluje otroške posteljice visoke kvalitete, cena le teh pa se giblje okrog 100 €, kar jih uvršča v srednji cenovni razred.

Preberite več
7. 12. 2011 12.56 , avtor Urban Soban otroška posteljica, otroške posteljice, klups, h, h,

To počnemo vsi.Kaj počnemo vsi? Spimo!

 Povprečen človek spi na dan od 7-9 ur, kar pomeni več kot 110 dni v letu, kar pomeni več kot 20 let v povprečnem življenju.Zato je zelo pomembno kako preživimo speči čas.Preživeti ga moramo na postelji z udobnimi vzmetnicami še posebej ,ko gre za naše najmlajše.

Preberite več
14. 11. 2011 11.27 , avtor Žiga Jevnikar otroška vzmetnica, otroške vzmetnice, zibelka, otroška posteljica, h, h,

V našo že tako pestro ponudbo :) smo dodali dva nova modela avtosedežev proizvajalca Concord.Ker verjamemo ,da želite le vrhunsko udobje in največjo varnost za vaše otroke vam predstavljamo Otroški avtosedež Concord Ultimax Isofix in Concord Absorber XT.

Preberite več
8. 11. 2011 18.02 , avtor Žiga Jevnikar otroški avtosedeži, avtosedeži, concord, h, h,

Ko opremljamo otroško sobo, potrebujemo tudi otroško posteljico ali zibelko. Otroško posteljico v veliko primerih lahko kupimo že v kompletu z ostalim pohištvom. Ko kupujemo otroško posteljico ali zibelko moramo biti pozorni na več stvari, med katerimi naj bo na prvem mestu udobje.

Preberite več
27. 10. 2011 12.07 , avtor Urban Soban otroške posteljice, zibelke, otroška soba, vzmetnice, h, h,

 Dobrodošli na prenovljenih Malih Vragcih, kjer vas čaka malenkost drugačna oblika, prenovljene funkcionalnosti in pohitreno delovanje.

V primeru da najdete še kakšno napako, nam jo prosim sporočite na elektronski naslov, ki ga najdete v kontaktu.
Preberite več
15. 10. 2011 10.12 , avtor Urban Soban h, h,
Stran uporablja piškotke za nemoteno delovanje. Več...