Spletna trgovina do nadaljnega ne omogoča nakupovanja. Hvala za razumevanje.

VSE KATEGORIJE
Iskanje
FILTRI
Napredno iskanje po Lastnostih izdelkov.
Shop By

Product was successfully added to your shopping cart.

Banjice

Ko otroka rodimo, bi morda potrebovali navodila za uporabo, pa vendar se večino stvari učimo kar sproti. Pred samim porodom pa poskrbimo za vrsto različnih pripomočkov, med katerimi so banjice za dojenčka obvezna otroška oprema. Kopanje dojenčka smo si morda predstavljali nekoliko drugače, preden smo imeli priložnost osebno doživeti. Kakorkoli, strinjali se bomo, da je veliko enostavnejše, kadar imamo za to na voljo ustrezne pripomočke.... Več

banjice za dojenčka na voljo od različnih proizvajalcev

Pogosta vprašanja in odgovori

Kakšne otroške banjice obstajajo?

Najbolj pogoste so plastične otroške banjice z odtokom, v katerih okopamo dojenčka tako, da ga ves čas podpiramo. Take banjice se najbolje obnesejo, če jih položite na ustrezno stojalo za banjice, saj so tako stabilne in take višine, da vas hrbet ne boli. Če imate majhno stanovanje, se boste mogoče odločili za zložljivo banjico ali napihljivo banjico. Zložljive ali napihljive otroške banjice se po kopanju pospravijo na male dimenzije. Ko otrok zraste, vam bo verjetno prav prišla opora za kopanje za v banjico v obliki ležalnika ali pa stolček za kopanje za veliko banjo ali tuš. Nekatere mame se rade odločijo za kopanje otrok v kopalnem čebričku, saj je čebriček organske oblike in se v njem otrok dobro počuti. Ko otrok zraste, pa je skoraj nujen del opreme za kopanje obroč za umivanje las, ki preprečuje, da voda teče v oči. Z obročem za umivanje las je to nujno opravilo mnogo bolj mirno in brez otroškega joka.

Kakšne so predpriprave za kopanje dojenčka v banjici?

O postopku kopanja dojenčka v otroški banjici vam bo največ povedala patronažna sestra. Pri Malih vragcih pa vam predlagamo, da pomislite na tole:Kopalnica naj bo ogreta, da dojenčka ne bo zeblo. Vse, kar potrebujete, si pripravite pred kopanjem, da ne boste česa iskali z dojenčkom v roki. Torej: plenice, milo, krpice, kreme, olje za kožo, tetra plenice, body, pajacek ipd. Banjico si pripravite tako, da boste dojenčka vanjo z lahkoto položili in ga v otroški banji tudi ves čas podpirali oz. držali. Pomislite, ali boste banjico položili na kopalniški pult ali zanjo potrebujete stojalo. Preverite, kako boste iz banjice iztočili vodo – ali ima vaša banjica poseben odtok za lahko praznjenje? Pomislite, kako boste preverili temperaturo vode, ki mora biti telesne temperature. Boste to storili z oceno na svojo kožo ali potrebujete termometer? Morda je vaš dojenček že večji in potrebuje oporo za polsedeč položaj ali pa boste za kopanje raje izbrali čebriček.

V čem je pomen kopanja v banjici?

Banjice so pomemben del otroške opreme. Hkrati pa novopečeni starši malega novorojenčka kopajo kar s strahom. Novorojenčkov ne kopamo, dokler se popek ne posuši in ne odpade. Kdaj začeti kopati dojenčka v banjici, vam bo na obisku na domu povedala patronažna sestra, ki bo tudi pokazala, kako dojenčka varno skopati v otroški banjici. Dojenčki med kopanjem v banjici, ravno prav napolnjeni z vodo telesne temperature, zelo uživajo in veselo brcajo. Kopanje v banjici bo kmalu postalo čudovit del večernega obreda pred spanjem. Večerna rutina vašemu dojenčku pomaga dojeti, da je napočil čas za spanje.Po kopanju v otroški banjici vaš dojenček ni le čist in dišeč, ampak tudi pomirjen in prijetno utrujen.

   

Prikazujem skupaj 95 izdelkov

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

   

Prikazujem skupaj 95 izdelkov

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
Stran uporablja piškotke za nemoteno delovanje. Več...