Spletna trgovina do nadaljnega ne omogoča nakupovanja. Hvala za razumevanje.

FILTRI
Napredno iskanje po Lastnostih izdelkov.
Shop By

Product was successfully added to your shopping cart.

Asipiratorji,Inhalatorji in Nebulizatorji

Mnogokrat se pri otrocih srečujemo z raznimi težavami, kot so prehlad, okužba sinusov ali kroničnimi boleznimi. Seveda že doma, pred obiskom otroškega zdravnika otroku pomagamo na različne načine. Še posebej učinkovito je vdihavanje fiziološke raztopine ali zdravil v nebulatorju in inhalatorju. Nikakor pa ne moremo tudi brez aspiratorja. Pri mnogih otrocih se lahko simptomi poslabšajo ponoči ali v zgodnjih jutranjih urah. Po... Več

Pogosta vprašanja in odgovori

Brez katerega od treh pripomočkov (aspirator, inhalator, nabulizator) ne zmore nobena družina?

Aspiratorji, inhalatorji in nebulizatorji so pripomočki, ki otroku in družini olajšajo življenje v času prehladov, virusnih obolenj, bronhiolitisov, laringitisov ali astmi. Za otroke, ki še ne znajo sami izpihati smrklja iz nosa, kar je lahko tudi do petega leta starosti, je aspirator absolutna nujnost.

Aspirator je pripomoček, s katerim otroku iz nosa in dihalnih poti odstranimo sluz. Aspiratorji so na dah (sluz aspiriramo z aspiratorjem tako, da močno potegnemo dah), se priključijo na sesalec ali pa jih poganja baterija. Vsak tip aspiratorja ima svoje prednosti in slabosti. Aspiratorji na dah so tihi in priročni, a marsikomu uporaba ni prijetna, da ne bi prišel v stik s smrkljem. Aspiratorji, ki se priključijo na sesalec, so izjemno učinkoviti, a glasni. Otrok se lahko boji že samega zvoka sesalca, prav tako niso priročni za uporabo ponoči. Aspiratorji na baterije so tihi in higienični, a jim zmanjka baterij, zato bodite pozorni na napajanje.

Iz številnih starševskih izkušenj pa vam pri Malih vragcih zagotovimo, da je aspirator res nepogrešljiv pripomoček, s katerim bistveno skrajšate težave s smrkljem in otroku omogočite, da tudi v času prehlada diha skozi nos.

Kdaj uporabljati inhalator?

Inhalator je pripomoček, s katerim otrok vdihuje mikrodelce fiziološke raztopine, kar vlaži dihalne poti, razbija sluz in uničuje viruse. Otrok, ki ima zamašen nos, sope, kašlja ali ima bronhiolitis, bo po uporabi inhalatorja veliko lažje dihal in okreval. V zadnjih letih so izjemno priljubljeni ultrazvočni inhalatorji, ki so tihi in preprosti za uporabo. Od otroka ne zahtevajo nikakršne spretnosti ali moči in z njimi zna ravnati vsak starš. Pogosto so inhalatorji za otroke oblikovani v podobo ljubke živalice, da jih otroci radi sprejmejo in sodelujejo pri inhalacijah.

Inhalator je pomembno dobro čistiti in vzdrževati. Pri uporabi inhalatorja strogo upoštevajte navodila za vzdrževanje, ki jih prejmete z izdelkom. Običajno pa je dobro, da mokre sestavne dele inhalatorja namočite v blagi raztopini mlačne milnice in jih potem temeljito posušite, da se ne bi razvila plesen. Obrazno masko in cevke tudi pogosto zamenjajte z novimi, ki jih prav tako lahko naročite v spletni trgovini Mali vragci.

Kdo potrebuje nebulizator oz. nebulator?

Uporabo nebulizatorjaoz. nebulatorjaobičajno skupaj z ustreznimi zdravili otroku predpiše zdravnik. Otrokom in staršem so določene oblike nebulatorjev oz. nebulizatorjev lažje za uporabo, spet druge pa težje. Zato je fino, da starši nimamo le možnosti izbire na kartico ZZZS predpisanega nebulatorja oz. nebulizatorja, ampak lahko tudi sami izberemo kakovosten model, ki bo ustrezal otrokom in staršem.

Sploh pri dojenčkih in majhnih otrocih je uporaba standardnega nebulizatorjaali nebulatorjalahko zelo nerodna, zato je v spletni trgovini Mali vragci na voljo tudi visokofrekvenčni nebulatorNeno Bene, ki je primeren za uporabo od enega meseca starosti dalje pa do odrasle dobe. NebulatorNeno Bene je izjemno tih, zato ga otroci dobro sprejmejo, saj se ne ustrašijo glasnega zvoka. Pomembno je vedeti, da je tak nebulator primeren tudi za uporabo pri nesodelujočih bolnikih.

5/5 - (6 ocen) | Dodaj oceno
Asipiratorji,Inhalatorji in Nebulizatorji

   

Prikazujem skupaj 84 izdelkov

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 • Inhalator za otroke Oromed - Elephant Oro-Baby Neb - Roza

  Redna cena (z DDV): 46,27 €
   V košarico

  Dobavljivost: 10-16 dni

  Na zalogi pri dobavitelju

 • 043/03 ASPIRATOR DO NOSA RÓŻOWY BabyOno - 5901435409725

  Redna cena (z DDV): 2,77 €
   V košarico

  Dobavljivost: 10-16 dni

  Na zalogi pri dobavitelju

 • - 11%

  Električni nosni aspirator Nosiboo Pro - roza

  Redna cena (z DDV): 175,00 €

  Spletna cena (z DDV): 155,00 €

   V košarico

  Dobavljivost: 10-16 dni

  Na zalogi pri dobavitelju

 • Babyono nosni aspirator 043/02 - bel

  Redna cena (z DDV): 3,63 €
   V košarico

  Dobavljivost: 10-16 dni

  Na zalogi pri dobavitelju

 • Nosiboo Pro2 medicinski električni aspirator za otroke - Roza

  Redna cena (z DDV): 190,19 €
   V košarico

  Dobavljivost: 10-16 dni

  Na zalogi pri dobavitelju

   

Prikazujem skupaj 84 izdelkov

 1. 1
 2. 2
 3. 3
Stran uporablja piškotke za nemoteno delovanje. Več...