Spletna trgovina do nadaljnega ne omogoča nakupovanja. Hvala za razumevanje.

VSE KATEGORIJE
Iskanje
FILTRI
Napredno iskanje po Lastnostih izdelkov.
Shop By

Izbrani filtri:

  1. Proizvajalec: Odstrani ta predmet 4moms

Product was successfully added to your shopping cart.

Otroški avtosedeži

Otroški avtosedeži Otroški avtosedeži raznih proizvajalcev, katerih uporaba v vozilu je nujna za otroke do starosti 12 let ali do višine 150cm, na voljo je tudi razna dodatna oprema, med katero boste našli letne prevleke za avtosedež, opore za vrat, dežne prevleke in mreže proti komarjem. Avtosedeži običajno imajo isofix sistem pritrditve, kateri omogoča enostavno namestitev v skoraj katerokoli vozilo in so... Več

Otroški Avtosedeži - Avtosedeži za vsakogar se nekaj najde ugodne cene

Pogosta vprašanja in odgovori

Ali je pametno kupiti rabljen avtosedež?

Preprost odgovor je, NE. Starši pogosto varčujejo in otroku kupijo rabljeno otroško opremo. Včasih je to povsem pametna izbira. Pri nakupu avtosedeža temu gotovo ni tako. Čeprav vam prodajalec rabljenega otroškega avtosedeža še tako zatrjuje, da avtosedež ni bil udeležen v prometni nesreči in da je povsem izpraven, mu vseeno ne morete stoodstotno verjeti. Gre le za varnost vašega otroka!

Prav tako sčasoma materiali spremenijo svoje lastnosti, ki ne morda ne ustrezajo več tistemu, kar proizvajalec avtosedeža obljublja. Ker otrok v avtosedežu ponavadi preživi kar nekaj časa, se avtosedež sčasoma oblikuje po njem in zato drug otrok v njem ne more udobno sedeti. Ne veste niti, ali je bil rabljeni avtosedež v preteklosti morda pobruhan, polulan in ali je dovolj temeljito očiščen. Kakovosten nov otroški avtosedež bo vašemu otroku nudil varnost in udobje, ki si ga zasluži!

Kako izbrati otroški avtosedež?

Otroški avtosedež je verjetno eden najpomembnejših pripomočkov, ko ga starši izbirajo za svojega otroka. Otroški avtosedež mora biti prave velikosti, varen, udoben in praktičen. Pred nakupom preverite, če ima izbrani avtosedež oranžno nalepko ECE, ki pomeni, da avtosedež ustreza mednarodnim standardom in je ustrezno homologiran.

Pri izbiri otroškega avtosedeža bodite pozorni na to, kako se sedež pritrdi v vaš avto. Avtosedeži se pogosto pritrdijo s priključkom Isofix, ki ustreza skoraj vsem sodobnim avtomobilom. Preverite, da avtosedež ustreza višini, teži oz. starosti vašega otroka in razmislite, koliko časa ga bo še lahko uporabljal.

Trgovina Mali vragci priporoča, da avtosedež otroka lepo objame okoli telesa, njegova glava pa varno počiva na naslonjalu za glavo. Otrok mora v avtosedežu udobno sedeti, imeti mora dovolj prostora za rame. Priporočljivo je, da lahko avtosedež po potrebi potegnete v položaj za spanje. V trgovini povprašajte tudi po karakteristikah materiala, iz katerega je narejen avtosedež. Material otroškega avtosedeža mora biti nestrupen in ognjevaren.

Kako izbrati pravo velikost otroškega avtosedeža?

Dojenčki, težki do 9 oz. 13 kg in starosti do 1,5 let morajo za varno vožnjo uporabljati lupinico. Po tej starosti oz. teži pa se otroci že z veseljem presedejo v otroški avtosedež, ki je večinoma obrnjen v smer vožnje. Otrokova starost vam poda orientacijo glede prave velikosti otroškega avtosedeža, nujno pa morate izbiro preveriti glede na otrokovo višino in težo.

Nov evropski standard za izbiro otroškega avtosedeža, ki se imenuje ECE R129 oz. i-Size, se orientira glede na otrokovo višino. Otroški avtosedež, izbran po tem standardu, nudi boljšo zaščito glave, vratu in izboljšano zaščito pri bočnem trku.

Za otroke, ki so visoki med 76 in 105 cm, izberite avtosedež ECE R129 oz. i-Size faze II, za otroke višine 100 do 150 cm pa  avtosedež ECE R129 oz. i-Size faze III.Pravilna izbira velikosti avtosedeža lahko v prometni nesreči vašemu otroku reši življenje, zato pri nakupu avtosedeža ne varčujte!

4.8/5 - (17 ocen) | Dodaj oceno
Otroški avtosedeži

   

Prikazujem skupaj 1 izdelkov

Nazaj
  • Mehka spiralna igrača za voziček ali avtosedež 4moms Sensoryczna SzopHop - Modra

    Redna cena (z DDV): 20,92 €
     V košarico

    Dobavljivost: 10-16 dni

    Na zalogi pri dobavitelju

   

Prikazujem skupaj 1 izdelkov

Nazaj