Spletna trgovina do nadaljnega ne omogoča nakupovanja. Hvala za razumevanje.

VSE KATEGORIJE
Iskanje
FILTRI
Napredno iskanje po Lastnostih izdelkov.
Shop By

Product was successfully added to your shopping cart.

Odeje in Vzglavniki

Otroška posteljica, zibelka, košek ali gnezdo je bistven in sestavni del otroške posteljice. Seveda ni nujno, da kupite vse, pa vendar so nekateri pripomočki poleg otroške postelje priporočljivi in lahko lajšajo vsakdanjik z dojenčkom. Vsekakor je pri vseh teh potrebno upoštevati, da so udobni in otroku prijetni. Mehkoba, svežina in čist prostor so tako pogoj, da je spanec otroka miren. Ne smemo pa pozabiti, da ima... Več

Otroški vzglavnik in otroška odeja za kakovosten spanec, na voljo od različnih proizvajalcev.

Pogosta vprašanja in odgovori

Kakšna je varna otroška odeja in vzglavnik?

Ko govorimo o varnosti otroške opreme, seveda ji namenimo kar nekaj pozornosti. Pri izbiri odeje in vzglavnika morate predvsem upoštevati materiale iz katerih so izdelani.

Otrokova koža je zelo občutljiva, zato mora izbrani komplet biti primeren za občutljivo otroško kožo in tudi ne sme oddajati škodljivih vonjav. Hkrati je zelo pomembno, da je izbrani set brez alergijskih spojin. Razni dodatki, nalepke in podobno, so lahko otroku škodljivi, tako, da se izogibajte tovrstnih možnosti.

Najbolje je kupiti komplet brez dodatnih barvil. Oziroma, da so barvila varna otrokovi uporabi. Odličen kazalnik kakovosti bodo standardi, le tako se lahko prepričate, da je komplet prestal razne stroge varnostne preizkuse.

Otrok med spancem sprošča negativno energijo, nabira si novo, svežo in hkrati se odvijajo tudi razni procesi razvoja, zato je zelo pomembno, da v celoti poskrbite za primerno izbiro otroške opreme, katera zagotavlja prijeten in varen spanec. Visoka kakovost in ustrezna izdelava odeje in vzglavnikabo ugodno vplivala na otrokov spanec.

Katera je najprimernejša lastnost odeje in vzglavnika za otroka?

Odeja in vzglavnik zelo pomembno vplivajo na otrokov spanec. Pri nakupu je treba upoštevati velikost. Tako prevelika odeja ali previsok vzglavnik lahko hitro slabo vpliva na spanec otroka.

Velikost odeje mora biti prilagojena funkciji. To pomeni, da ustreza dimenzijam otrokove postelje. Na primer, prevelika odeja za otroško košaro se bo bodisi hitro umazala ali pa se bo otrok hitro pregrel. Če je otrok še majhen, novorojenček, je najbolje kupiti najmanjšo odejo, nekje okrog 75x100cm. Z odraščanjem seveda odejo prilagajte in kaj kmalu pridejo na vrsto nekoliko večje. Odeja ne sme biti predvsem prevelika, sploh pri manjših otrocih, saj lahko predstavlja nevarnost, da se otrok pokrije čez glavo.

Vzglavniki imajo tudi zelo pomembno vlogo. Pomembno je, da ni premehak ali pretrd, predvsem, pa je treba ostati pozoren na njegovo višino. Otrok se še razvija in vzglavnik mora razvoj podpirati. Pomembno je izbrati tudi primeren material in poskrbeti za mehkobo.

Katere odeje in vzglavniki so najbolj primerni za otroke?

Odeje in vzglavniki so obvezna oprema vsake otroške posteljice. In čeprav se vam morda ni zdela zelo pomembna sama izbira, lahko ta majhen kos mehke pletenine čarobno vpliva in pomirja otroka. Tako, da morda samaizbira pravega modela ni najlažja. Izbirate lahko med debelejšo ali tanjšo odejo, višjim ali nižjim vzglavnikom, enojno ali večplastno odejo, ipd.

V prvi vrsti je treba določiti funkcije odeje in sicer, ali jo boste uporabljali poleti ali pozimi? Zelo pomembno je tudi, kakšne trdote in kako visok je vzglavnik, tudi odeja mora biti mehka.Dotik mehke tkanine na otroka deluje pomirjujoče.Primerna odeja in vzglavnik bodo pri otroku prebudili občutek varnosti. Osredotočite se tudi na samo velikost, ta naj bo primerna otrokovi starosti in tudi velikosti otroške posteljice.

Morda bo prav odeja najboljši prijatelj vsakega malčka in se bo nanjo zelo navezal. Navsezadnje jo set odeje in vzglavnika v uporabi vsakdan.

5/5 - (8 ocen) | Dodaj oceno
Odeje in Vzglavniki

   

Prikazujem skupaj 194 izdelkov

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

   

Prikazujem skupaj 194 izdelkov

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Stran uporablja piškotke za nemoteno delovanje. Več...