Spletna trgovina do nadaljnega ne omogoča nakupovanja. Hvala za razumevanje.

VSE KATEGORIJE
Iskanje
FILTRI
Napredno iskanje po Lastnostih izdelkov.
Shop By

Product was successfully added to your shopping cart.

Kreativnost in Ročne Spretnosti

Ker se starši nenehno trudimo ponuditi in omogočiti otroku razvoj, ki od njega ne bo zahteval posebnih supermoči, mu kupimo tudi temu primerne igrače s pomočjo katerih se bo njegov razvoj odvijal enostavno, učinkovito in na njemu ustrezen način. Torej, kreativne igrače. Zavedamo se, da se otrok najhitreje in najenostavneje uči preko igre. Igra je tista, ki mu je najbolj blizu in bo s pomočjo te spoznal in ugotovil ogromno stvari, katerih bi se... Več

Kreativne igrače in igrače za krepitev ročnih spretnosti na enem mestu po dostopni ceni.

Pogosta vprašanja in odgovori

Katere kreativne igračke so najbolj priljubljene?

Igračke običajno ločimo tudi po spolu otroka. Nobena skrivnost ni, da dečkom podarjamo avtomobilčke in druge fantkom primerne igračke, medtem, ko deklice razveseljujemo z dojenčki in podobnimi igračkami.

Zato pri izbiri kreativnih igračk, bo enako. Seveda, če gre za univerzalno igračko, katera spodbuja kreativnost, jo boste lahko podarili otroku ne glede na spol, upoštevali boste le njegovo starost. Kadar pa je igračka specifične oblike ali pa kako drugače nakazuje, da je za fantke ali deklice, potem je prav, da kupimo igračke primerne dečku ali deklice. Razen, če si otrok ne želi drugače.

Kakorkoli, priljubljene so prav vse kreativne igračke, boste pa vedno izbrali tisto, ki bo pomagala otrokovo kreativnost krepiti v smislu njegovih interesov. Recimo, če rad riše ali barva, mu kupite katero od igračk, ki mu bodo omogočale prav to. Vedno se ravnajte najprej po starosti, potem po interesu in nenazadnje lahko tudi po spolu otroka.

Za katere igračke rečemo, da so kreativne?

Med množico igračk, je nekako potrebno narediti »red«. Iz tega razloga jih lahko razvrščamo v razne skupine. In tako naletimo na razne izraze, kot so didaktične, interaktivne, kreativne, ipd. Ko govorimo o kreativnih igračkah, mednje sodijo vse s pomočjo katerih otrok lahko ustvarja in spodbujajo otrokovo kreativnost.

Zagotovo ste zasledili takšne igračke, s katerimi se otrok lahko hitro zamoti. Recimo, plišasta igračka, katero je potrebno okrasiti z raznimi dodatki. Ali pa platnena igračka, katero je potrebno pobarvati. Morda kakšna takšna, katero je treba sestaviti in uporabiti svoje ročne sposobnosti.

Na voljo je kar nekaj različnih kreativnih igračk, ki so namenjene predvsem otrokom, kateri radi kakorkoli ustvarjajo. Nad njimi se navdušujejo predvsem deklice, čeprav se tudi fantki ne bodo branili možnosti ustvarjanja na razne načine. Ponudite jim avtomobilček, katerega bodo po možnosti morali sestaviti in pobarvati sami in se prepričajte sami.

Zakaj so igračke za spodbujanje kreativnosti in ročnih spretnosti pomembne?

Kreativnost se pri otrocih začne že zelo hitro razvijati. Kaj kmalu že začnemo prepoznavati in se čuditi nad njegovimi risalnimi ali drugimi sposobnosti in se vprašamo, kje neki jemlje vse te zamisli. Velikokrat jih lahko tudi spodbudimo na razne načine in z raznimi igračkami. Zato so kreativne igračke tako zelo pomembne.

Kadar otrok kaže zanimanje ali pa tudi ne, za razno ustvarjanje, je čas, da temu posvetite pozornost in mu ponudite pripomočke, s pomočjo katerih bo lahko svojo ustvarjalnost izražal in spodbujal. Motivacija je izrednega pomena in kreativne igračke lahko imajo ključno in pomembno vlogo pri tem.

Z igračkami lahko veliko storimo za otroka, sploh če mu kupimo takšne, ki so v skladu z njegovimi zanimanji. Vsekakor so kreativne igračke tiste, ki otroku pomagajo, da svojo ustvarjalnost razvija. Ne glede na to, ali gre za risalne sposobnosti, sestavljanje ali katere druge.

5/5 - (2 ocen) | Dodaj oceno
Kreativnost in Ročne Spretnosti

   

Prikazujem skupaj 488 izdelkov

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

   

Prikazujem skupaj 488 izdelkov

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Stran uporablja piškotke za nemoteno delovanje. Več...