Spletna trgovina do nadaljnega ne omogoča nakupovanja. Hvala za razumevanje.

VSE KATEGORIJE
Iskanje
FILTRI
Napredno iskanje po Lastnostih izdelkov.
Shop By

Product was successfully added to your shopping cart.

Igrače za Dojenčke in Malčke

Igrače za otroke so zelo raznolike in skorajda ni igračke, katero bi si lahko zamislili, pa ta ne bi obstajala. Bistvena razlika med njimi je predvsem v načinu uporabe oziroma primernosti za različne starostne skupine otrok. In tako so najhitreje potrebne igrače za dojenčke. Za otroka rečemo, da je dojenčke, do nekje 24 meseca starosti, kar pomeni, da vse igračke, ki so primerne do te starosti, sodijo med igrače za dojenčka. Potem pa se tudi te igrače... Več

Igrače za otroke in igrače za dojenčke - bogata ponudba po konkurenčnih cenah.

Pogosta vprašanja in odgovori

Do katere starosti lahko otroci uporabljajo igračke za dojenčke in malčke?

Velikokrat se starši in skrbniki otrok obremenjujejo s tem, ali se otroci igrajo s primernimi igračkami. Če govorimo o starosti, je treba biti pozoren predvsem na to, da majhnim otrokom ne nudimo igračk, katerih ne zanjo pravilno uporabljati in bi se z njimi kakorkoli lahko poškodovali.

Če pa se sprašujete, do katere starosti se lahko otroci igrajo z določenimi igračkami, pa je odgovor – neomejeno. Kaj to pomeni? To pomeni, da če otrok, tudi 10 let star, poseže po igrački, ki je sicer primerna za dojenčka, nič hudega v kolikor mu je zanimiva. To ne pomeni, da mu prepovemo igro z njo ali kako drugače preprečujemo njegovo radovednost in zabavo.

Kolikokrat se je zgodilo, da smo se celo odrasli navdušili nad katero od igračk. Seveda je nesmiselno pričakovati, da bi se otroci nehali igrati z določeno igračko kar tako, ker so morda dovolj stari za katero drugo.

Kaj pomeni, če so igračke primerne za dojenčke in malčke?

Igrače so tako zelo različne, da če bi želeli poenotiti, bi to bilo preprosto nemogoče. In jih tako velikokrat razvrščamo na podlagi starostne primernosti oziroma priporočila. Kar je smiselno. 12 letnik morda ne bo navdušen nad otroškim kladivom in delavnico, s katero se sicer igrajo otroci med 3 in 6 let starosti. Medtem, ko dojenček še ne bo imel nič od otroške kitare, katere ne bo znal niti uporabljati. In je ta razdelitev smiselna.

Če so igračke primerne za dojenčke in malčke, pomeni, da so izdelane tako, da četudi jih otrok ne uporablja po priporočilu, da se z njimi ne more poškodovati. Hkrati to pomeni tudi, da so obogatene z raznimi posebnimi in zabavnimi lastnostmi, kot so melodije, glasba, luč, ipd. nekaj, kar najmlajše še bolj pritegne in, zaradi česar jim je določena igračka še bolj zanimiva in se z njo zamotijo.

Katere igračke so primerne za dojenčke in malčke?

Igračke za dojenčke in malčke se nekoliko razlikujejo od igračk, ki so primerne za večje otroke in malčke. Namreč, dojenčki in manjši otroci še niso dovolj sposobni, da bi lahko primerno uporabljali stvari. Običajno »okušajo« vse dobesedno, z usti. Kar pomeni, da se v njihovih ustecih znajdejo tudi reči, ki ne sodijo tja. In se zna zgoditi, da bi se s tovrstnimi stvarmi zadušili ali poškodovali kako drugače. Zato morajo igračke za najmlajše biti prilagojene, običajno brze majhnih delcev, kateri bi se lahko odlomili ali kako drugače zašli v otrokova usta. Tudi, da bi se z njimi kakorkoli poškodovali.

Primerne igračke za dojenčke in malčke so tudi takšne, katere prebujajo njegovo pozornost, imajo razne glasovne in svetlobne učinke. Tudi takšne, da jih spodbujajo in motivirajo. Zelo pomembno je pritegniti otrokovo pozornost in običajno je to najenostavneje prav s pravimi igračkami.

5/5 - (4 ocen) | Dodaj oceno
Igrače za Dojenčke in Malčke

   

Prikazujem skupaj 776 izdelkov

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

   

Prikazujem skupaj 776 izdelkov

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Stran uporablja piškotke za nemoteno delovanje. Več...