Spletna trgovina do nadaljnega ne omogoča nakupovanja. Hvala za razumevanje.

VSE KATEGORIJE
Iskanje
FILTRI
Napredno iskanje po Lastnostih izdelkov.
Shop By

Product was successfully added to your shopping cart.

Didaktične Igrače - Za Ustvarjalne

Otroku kupimo igračke, za katere menimo, da mu bodo zanimive in se bo z njimi igral. Bodisi je star 1 leto ali 10. Kakorkoli, vsekakor pa so nam zelo zanimive didaktične igrače, ki so predvsem v zadnjih letih pridobile na priljubljenosti in so danes zelo cenjene. Ne samo zato, ker so tudi izredno zabavne, pač pa tudi, ker se z njimi pomočjo otroka spodbuja k aktivnemu razmišljanju in ustvarjanju. Sem vsekakor sodijo tudi igrače za ustvarjanje. Otrok... Več

Didaktične igrače, ustvarjalne igrače ali izobraževalne - vse na enem mestu, po konkurenčnih cenah.

Pogosta vprašanja in odgovori

Kakšna je razlika med didaktičnimi in drugimi igračkami?

Ko slišite besedno zvezo »didaktične igračke«, na katere igračke najprej pomislite? Morda na lesene, kakšne sestavljanke, zanimive ali zabavne igre, ipd? Pravzaprav gre za specifične igračke, ki so predvsem v zadnjih letih pridobile veliko na priljubljenosti. Lahko rečemo, da upravičeno. Namreč, običajno ne gre le za pisane, lepo oblikovane in prikupne igračke, pač pa so tovrstne igračke tudi izobraževalne in se z njihovo pomočjo otrok lahko nauči veliko različnih stvari na otroku domač in zabaven način – skozi igro.

Pravzaprav je to bistvena razlika med didaktičnimi in ostalimi igračkami. Poleg tega, da so tudi običajno otrokom zelo varne in se z njimi otroci ukvarjajo in igrajo tudi vrsto let. Na voljo so za različne starosti, kar pomeni, da jih lahko spremljajo še vrsto let in  se z njihovo pomočjo učijo različnih stvari, od barv, oblik in drugih reči. Enostavno, zabavno in hkrati zelo učinkovito.

Katere didaktične in ustvarjalne igračke kupiti?

Pri izbiri didaktičnih igračk, se bo morda ustavilo prav, zaradi pestre ponudbe in možnosti izbire. Le kako se odločiti za le eno, ko pa je na voljo toliko različnih?

V prvi vrsti je pomembno poznati otroka, njegove sposobnosti, potrebe in želje. Če teh ne poznate, lahko vedno vprašate starše za mnenje in vam bo zagotovo to poenostavilo vašo izbiro. Če pa želite izbrati samostojno, pa se najprej osredotočite na starost otroka. Zelo pomembno je, da mu kupite igračko, ki je primerna njegovi starosti. Kasneje, kakšne so njegove potrebe? To pomeni, da če veste, da se mu morda zatika pri ločevanju barv, mu kupite igračko, katera mu bo pomagala pri tem. In nenazadnje, kakšne pa so njegove želje? Upoštevajte jih – če je to zanj dobro in prinaša otrokovo zadovoljstvo. Ponudba je tako zelo pestra, da skorajda ni možnosti, da ne bi našli primerne igračke, ki se bo skladala z otrokovimi željami in potrebami v popolnosti.

Zakaj so ustvarjalne igračke pomembne?

Nekatere igračke so zelo pomembe in veliko staršev prepoznava njihovo pomembno vlogo v otroštvu njihovih malčkov. Namreč, tovrstne igračke zelo uspešno spodbujajo domišljijo otroka. Na popolnoma naraven in zabaven način, razgibajo otrokove male sive celice in mu odpirajo nove možnosti razmišljanja, vse to skozi igro.

Z njihovo pomočjo se otrok tudi enostavneje, hitreje in učinkoviteje nauči marsikatere stvari v življenju.

Ker so tudi zelo zabavne, se jih otroci ne naveličajo tako hitro in zanimivo je, da se jim zelo radi vračajo. Velikokrat predstavljajo za njih izziv, katerega morajo premagati, kar krepi motivacijo in oblikuje razne lastnosti.

Z ustvarjalnimi ali didaktičnimi igračkami se bo otrok tako dobro zamotil, hkrati pa bodo te poskrbele za njegov uspešen in zanimiv razvoj. Otrok največ spozna skozi igro, zato so tovrstne igračke običajno vedno izbira številka ena. Ne glede na to, ali kupujemo igračko za dojenčka ali pa za 3 letnega malčka.

5/5 - (2 ocen) | Dodaj oceno
Didaktične Igrače - Za Ustvarjalne

   

Prikazujem skupaj 148 izdelkov

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

   

Prikazujem skupaj 148 izdelkov

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Stran uporablja piškotke za nemoteno delovanje. Več...