Gospodar Prstanov
 
 
 

Pogoji poslovanja

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA:


TABELA: HITER PREGLED PO SPLOŠNIH POGOJIH:


1.   UVOD:
2.   DOSTOPNOST INFORMACIJ:
3.   DOBAVNI ROK , - Pomembna Opozorila ,  - Kdaj bom prejel(a) naročeno blago?
4.   CENE - NAČINI PLAČILA:
5.   NAROČILO:
6.   GARANCIJA:
7.   REKLAMACIJE:
8.   PRAVICA DO ODSTOPA OD NAKUPA, VRAČILO BLAGA:
9.   REŠEVANJE SPOROV:
10. SLIKE IN BESEDILO:
11. VARSTVO POTROŠNIKOV:
12. VAROVANJE PODATKOV:
13. VARNO PLAČEVANJE:  -  Kaj je to protokol HTTPS?  ,  -  Plačevanje s Paypal
14. VRAČILO POŠKODOVANIH POŠILJK:
15. AVTORSKA ZAŠČITA:
 

 

1.  UVOD:

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB1), s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.

Spletno trgovino upravlja podjetje
Mali Vragci d.o.o. ,Trdinov Trg 4e, 1234 Mengeš, v nadaljevanju ponudnik.

Spletna trgovina
Mali Vragci deluje 24 ur na dan, vse dni v letu.

Ob registraciji v sistem spletne trgovine, obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte, ter geslo.Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnešenimi podatki. Po registraciji obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa.

Pazljivo preberite naslednje splošne pogoje poslovanja spletne trgovine, saj vas ti zavezujejo s trenutkom, ko stopite vanjo. Splošni pogoji so veljavni na vseh straneh spletne trgovine brez izjeme. V primeru, da se s ponujenimi splošnimi pogoji ne strinjate, vas prosimo, da ogleda strani in nakupa prek naše elektronske trgovine ne opravite. Šteje se, da ste z vsakim ogledom ali s transakcijo, opravljeno prek naše spletne trgovine, seznanjeni s celotno vsebino splošnih pogojev in ste v ponujene splošne pogoje privolili brez omejitev. Tudi v prihodnje ste, do preklica ali spremembe veljavnih splošnih pogojev, ob vsakem ogledu ali pri vsaki transakciji, opravljeni na naši spletni strani, zavezani z navedenimi splošnimi pogoji. Splošne pogoje bomo redno ažurirali in bodo v vsakem trenutku v svoji najnovejši in veljavni verziji v celotnem besedilu dostopni vsakomur brez težav.

Ponudnik se zavezuje, da bo poslovanje spletne trgovine v skladu z vso veljavno zakonodajo.

Ponudnik se ne zavezuje za pravilnost in popolnost podatkov na straneh spletne trgovine, niti se ne zavezuje za pravilnost in popolnost tekstovnega,video, slikovnega ali zvočnega materiala.Fotografija in dejanski izgled artikla se lahko razlikujeta.

Podjetje
Mali Vragci d.o.o. si pridržuje pravico do kakršnihkoli sprememb, delnih ali v celoti, kateregakoli dela splošnih pogojev brez posebne najave.Spremembe veljajo od trenutka objave.

Vsa komunikacija, ki se vrši med kupcem in podjetjem
Mali Vragci d.o.o. v elektronski obliki se šteje, kot da je bila izvedena v pisni obliki in ima veljavo pogodbe.

Zaradi različnih tehničnih ali drugačnih razlogov poslovanje preko naše spletne trgovine ali celo dostop do trgovine včasih ni mogoč.Zato si podjetje
Mali Vragci d.o.o. pridržuje pravico, da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi prodajo nekaterih ali celo vseh izdelkov,
ali da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi dostop do strani spletne trgovine, ali drugače omeji ali ustavi poslovanje spletne trgovine.
Ponudba in pogodba v elektronski trgovini sta v celoti objavljeni v slovenskem jeziku.Elektronska trgovina posluje samo na ozemlju Republike Slovenije.
Prodaja in dostava blaga je možna samo na ozemlju Republike Slovenije. Pogodbo je moč skleniti le v slovenskem jeziku.

Elektronski izvod pogodbe prejme kupec po elektronski pošti takoj, ko odda naročilo. Priporočljivo je, da si ga natisne ali shrani na disk.

Izvod pogodbe v pisni obliki prejme kupec na dom (kot račun ob dobavi).

Nakup v spletni trgovini ali sploh kakršnokoli posredovanje osebnih podatkov na straneh spletne trgovine je dovoljen samo pravno – poslovno sposobnim osebam, starejšim od 15 let, ostale osebe morajo za vsako posredovano informacijo pridobiti zakonsko veljavno soglasje staršev ali skrbnika.

Podjetje
Mali Vragci d.o.o. ne prevzema nikakršne odgovornosti za kakršnokoli okvaro vaše strojne ali programske opreme zaradi obiska in operiranja s stranmi spletne trgovine ali za kakršnokoli škodo, povzročeno z izdelki, ali ki je v kakršnikoli zvezi z izdelki, kupljenimi v spletni trgovini.

 

 

2.  DOSTOPNOST INFORMACIJ:

V skladu z 43. b čelom ZVPot-UPB2, se ponudnik zavezuje, da kupcu pred nakupom zagotovi naslednje informacije:

a) ime in sedež podjetja
b) kontaktni podatki, ki omogočajo hitro komunikacijo in odpravo morebitnih težav (e-pošta, brezplačni telefon)
c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev
d) cene blaga in storitev, vključno z vsemi davki
e) časovna veljavnost ponudbe
 f) pogoji dostave oziroma morebitni stroški dostave
g) način plačila in dostave, vključno z rokom dobave ali izpolnitve
h) pravica do odstopa od pogodbe v skladu s 43. č členom ZVPot-UPB2 vključno z opisom postopka ob pritožbi

 

3.  DOBAVNI ROK:

Ponudnik se trudi, da bo blago dostavljeno do naročnika v navedenih rokih. Blago ki je na zalogi, ima rok dobave 1-3 delovne dni.
Blago, ki ga ni na zalogi je možno naročiti po elektronski pošti ali telefonu, v tem primeru je rok dobave po dogovoru.Po oddaji naročila prejme naročnik obvestilo po elektronski pošti o oddanem naročilu, ki vsebuje informacijo o vsebini naročila in načinu plačila.
V obvestilu so navedeni tudi kontaktni podatki ponudnika, na katere se lahko naročnik obrne v primeru kakršnihkoli vprašanj ali pripomb v zvezi z naročilom.Način dostave je paketna dostava GLS (General Logistics System) , kar pomeni, da bo naročilo dostavljeno že naslednji dan ob prejemu
obvestila, da je blago pripravljena za odpremo.V kolikor vas ob dostavi ni doma, vam bo kurir pustil sporočilo prosimo,da ga pokličete in se dogovorite za ponovno dostavo,ki je brezplačna.V primeru,da paketa ne dvignete v roku 5-dni se smatra,da odstopate od naročila in se bo vrnilo dobavitelju.
Stroški pakiranja in poštnine znašajo
4.00 EUR  brez kakršnihkoli dodatnih stroškov za plačilo po povzetju ali plačilo s kreditno kartico / PayPal (cena je enaka ne glede na velikost ali težo paketa,brez bančne provizije pri plačilu, itd).


-  Pomembno opozorila: Da bi prejeli naročilo v najkrašjem času, vam svetujemo, da upoštevate naslednje:
 
1. Navedite podatke za dostavo, kjer je vedno nekdo na razpolago za prevzem paketa. V kolikor vas ob dostavi ni doma, vam bo kurir pustil sporočilo prosimo,da ga pokličete in se dogovorite za ponovno dostavo,ki je brezplačna.
2. Priimek naveden v naslovu za dostavo mora biti tudi naveden na zvoncu/domofonu/poštnem nabiralniku. V kolikor kurir ne najde priimka, nam vrne paket z opombo: ''Prejemnik neznan''
3. Navedite tudi vašo mobilno telefonsko številko v primeru, da bi vas za prevzem paketa poklicali iz kurirske službe GLS (General Logistics System).
4. Pripravite točen znesek za plačilo odkupnine, ker kurir sprejema le točne zneske


-  Kdaj bom prejel(a) naročeno blago?

• Dostava na dom:

Če boste naročilo oddali do 12. ure, bo blago verjetno odpremljeno še isti dan in ga boste predvidoma prejeli v roku dveh dni.
Če boste oddali naročilo po 12. uri, bo morda odpravljeno še isti dan, bolj verjetno pa naslednji. Naročila, ki jih dobimo v soboto,nedeljo ali praznik, bodo načeloma odpremljena prvi naslednji delovni dan (navadno ponedeljek).Morebitne zamude zaradi nepredvidenih prometnih ali logističnih problemov je odgovornost GLS (General Logistics System). Ob odpremi naročila vas obvestimo na e-mail ter vam sporočimo vse podatke vašega paketa.
 

Paket vam dostavljalec lahko dostavi na naslov, ki ste ga zapisali ob naročilu, lahko pa vam ga dostavi na drug naslov, če vam tako bolj ustreza, lahko pa ga pusti v Parcel Shop poslovalnici, kjer ga z osebnim dokumentom in s številko paketa prevzamete kar sami.

Prevzem na paketomatu:

Za občasne pošiljatelje so GLS Paketne trgovine in Paketomati odlična rešitev za zanesljivo paketno distribucijo. Služijo kot priročne prevzemne ali oddajne točke. GLS Paketne trgovine imajo zelo dolge delavnike, GLS Paketomati pa so na voljo 24 ur na dan. V Sloveniji je več kot 250 Paketnih trgovin in 15 Paketomatov. Plačilo na Paketomatih je možno zgolj S KARTICO. Več o paketomatih si preberite TUKAJ.

Vse Parcel Shop poslovalnice in njihov delovni čas lahko vidite TUKAJ.

Odkupnino paketa lahko GLS kurirju ob dostavi plačate z gotovino ali s kreditno / debetno kartico. Ob dostavi v Paketomat lahko plačate samo s kartico. V primeru, da boste svoje blago plačali s kartico, se vam bodo dodatno zaračunali stroški bančne provizije v vrednosti 1,43 % od zneska odkupnine, za katero vam bo GLS kurir izdal račun.

V primeru neuspešnega poskusa dostave vam bo GLS kurir pustil sporočilo o prispeli pošiljki. Na sporočilu je navedena številka paketa in telefonska številka GLS dostavne službe (01 500 11 90) ter njihov elektronski naslov (info@gls-slovenia.com).

 OPOZORILO!  Kurirji GLS niso dolžni dostaviti paketa v določeno nadstropje - za to morate poskrbeti sami ! Paket se dostavlja do vhodnih vrat bloka !

4.CENE:

Cene izdelkov v spletni trgovini http://www.mali-vragci.si/  so z DDV (vsebujejo 22 % DDV). Podjetje Mali Vragci D.O.O. je davčni zavezanec (ID: SI 86866974).Cene so označene v EUR.Pridržujemo si pravico do spremembe cen brez predhodnega obvestila. Cene na spletnih straneh so dokončne in veljajo samo
za nakup (oddano naročilo) preko spletne trgovine.Cene za izbrano blago ali storitev veljajo na dan opravljenega nakupa.
Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu Naročilo potrjeno). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca.Cena, po kateri ste blago naročili velja dokler blaga ne dostavimo.Cene ne vključujejo dostave.

Spletna cena velja za vse registrirane kupce spletne trgovine www.mali-vragci.si  . Registrirani kupec postanete ob oddaji naročila preko spletne košarice na
spletnem mestu www.mali-vragci.si . Redna cena velja za neregistrirane uporabnike, ki želijo opraviti nakup v naši poslovalnici, mimo spletne košarice.
Če Redna cena pri izdelku ni objavljena, ne omogočamo nakupa mimo spletne košarice.

Način plačila:

Plačilo nakupa je omogočeno na dva načina:


1. Plačilo po povzetju:

Plačilo po povzetju je plačilo z gotovino ob prejemu paketa. Dostavljamo z paketno službo GLS (General Logistics System).Stroški pošiljanja znašajo 4.00 EUR (cena je enaka ne glede na velikost ali težo paketa). Kurir sprejema točne zneske, zato prosimo, da imate pripravljen denar.

OPOMBA: Ob naročilu določenih izdelkov,ki niso na zalogi pri izbiri plačilne metode "po povzetju" bomo zaradi preprečitve zlorab in neprevzetih pošiljk ali nad večjo vsoto naročila morda zahtevali plačilo akontacije v višini 15 % vrednosti nakupa ( v takih primerih vas bomo kontaktirali preko e-maila ali preko vašega mobilnega telefona.). Akontacija se izvrši po predračunu na TRR, ki ga kupec prejme na e-mail oz. na naslov.Hvala za razumevanje.


2. Plačilo po predračunu:

Plačilo po predračunu - naročilo je odpremljeno po prejemu denarnih sredstev na naš bančni račun. Znesek lahko poravnate s
plačilnim nalogom preko katerekoli banke, spletne banke, pošte, ...

•podatki za plačila v Sloveniji
 
◦Prejemnik:                  MALI VRAGCI d.o.o.
◦Bančni račun IBAN:  SI56 6100 0000 6258 205
◦Račun odprt pri banki Delavska Hranilnica d.d.

Sklic pri plačilu je številka predračuna: 00-številka predračuna

3. NLB - nakupi na obroke z plačilnimi karticami - brezobresti

Plačilne kartice so nepogrešljive spremljevalke vsakega sodobnega potrošnika. Z novo storitvijo Nakupi na obroke, ki smo jo uvedli na NLB Plačilnih karticah z odloženim plačilom MasterCard, Visa in Karanta (ne velja za posojilni kartici), imetnikom omogočamo plačilo nakupa do 2-12 enakih obrokov.

Nakup na obroke je mogoč v višini razpoložljivega limita na kartici, pri čemer posamezni obroki zapadajo v plačilo mesečno. Ob plačilu s kartico bo banka za celotni znesek nakupa zmanjšala razpoložljivi limit porabe na kartici. Po izvedenem mesečnem plačilu porabe bo banka za višino poravnanega obroka sprostila razpoložljivi limit porabe na kartici. Če bi želeli obstoječ limit porabe na vaši kartici povišati, lahko oddate vlogo za povečanje limita prek NLB Klika ali v NLB poslovalnici.


Glavne prednosti:

• enostavno z uporabo vaše NLB Plačilne kartice MasterCard, Visa in/ali Karanta (ne velja za posojilni kartici)
• brez dodatne dokumentacije
• brez obresti
• brez dodatnih stroškov

Pri nakupu na obroke velja "Redna Cena". "Spletna Cena" velja le za plačilo po povzetju in po predračunu !

Osnovne informacije:

Za nakup na obroke se odločite neposredno ob plačilu s kartico v našem salonu v Ljubljani
največje število enakih obrokov je lahko 2-12, najnižji znesek obroka je 50€. Minimalni znesek nakupa je 100 €
Za sklenitev nakupa na obroke vas prosimo ,da se telefonsko najavite na 040 126 067 .

4. Plačilne kartice: Visa,Visa Electron,MasterCard,American Express,Diners

Plačilo s kreditno kartico lahko opravite preko interneta s plačilnimi karticami Visa, Visa-Electron, MasterCard, Activa Maestro in Activa ter sklepanje kredita preko kartic American Express in Diners Club.

Obveščamo vas, da je z novim načinom izvajanja spletnih plačil skrb o varnosti podatkov vaše plačilne kartice popolnoma odveč. Nov sistem spletnega plačevanja omogoča, da se podatek o številki kartice in CVV kodi vnaša izključno na varnih straneh banke. Do teh podatkov mi kot trgovec nimamo dostopa oz. vpogleda.

V primeru izbire plačila s plačilnimi karticami boste zato preusmerjeni na spletne strani, ki jih upravlja procesni center Activa in banka s katero imamo sklenjeno pogodbo o sprejemu kartic.

Vse transakcije potekajo preko Activa Payment Gateway (varni spletni plačilni sistem Banke Koper – Banka Intesa), ki omogoča varno komunikacijo prek svetovnega spleta.

Kupec je preusmerjen na spletno stran, ki jo upravlja procesni center Activa in banka s katero imate sklenjeno pogodbo o sprejemu kartic.

Nikjer na naši spletni strani se ne zapišejo ali shranijo podatki vaših plačilnih kartic! Do teh podatkov mi kot trgovec nimamo dostopa oz. vpogleda.

Imetnikom plačilnih kartic nudimo trenutno najvarnejše spletno poslovanje, neodvisno od vrste kartice Activa – bodisi kreditne ali debetne.

Novost predstavljajo storitve varnega spletnega plačevanja mednarodnih kartičnih sistemov Visa in Mastercard. Spodaj prikazani blagovni znamki “Verified by Visa” in “Mastercard SecureCode” omogočata, da lahko z uporabo vaše pametne kartice in prenosnega čitalnika vsak spletni nakup elektronsko podpišete z uporabo enkratne kode. V Sloveniji so storitvi “Verified by Visa” in “Mastercard SecureCode” podprle banke sistema Activa. Več informacij najdete na spletni strani www.activa.si

Plačujete lahko z:

Maestro

e-nakupovanje z Maestro kartico (http://www.activa.si/kartice.asp) je možno pod pogojem, da je imetnik svojo kartico registriral na sistemu za avtentikacijo “MasterCard SecureCode”.Vse Maestro kartice sistema Activa ( pametne plačilne kartice s čipom) so avtomatično že registrirane in torej usposobljene za nakupe v naši spletni trgovini.
 Več o tem na http://www.activa.si/novica.asp?ID=35

Mastercard

kartico mora imetnik sam registrirati preko strani:

http://www.activa.si/pametnaKartica/securecode.asp

Visa, Visa-Electron

kartico mora imetnik sam registrirati preko strani:
http://www.activa.si/pametnaKartica/vbv.asp

OPOMBA: V primeru nakupa s plačilnimi karticami se strošek nakupa poveča za 3%. Znesek se spremeni na blagajni po izbiri plačilne metode.

5. Obročno odplačevanje preko plačilnih kartic Diners Club in American Express

Z DINERS CLUBKARTICO

Z Diners Club International imate tudi možnost nakupa na obroke. Imeti morate kartico, z oznako DC UV. Višina kredita je odvisna od razpoložljivosti vašega limita na kartici.
 

• Število obrokov od 2 do 24
• Minimalni znesek obroka 40 EUR
• Minimalni znesek kredita 80 EUR
• Maksimalni znesek kredita do limita na vaši kartici
• Nakup na obroke lahko opravite neposredno na naši spletni strani brez podpisov in dodatnih dokumentov

OPOMBA:  Ob nakupu na obroke z Diners Club kartico do 2 - 6 mesecev se dodatno zaračuna 5,5% vrednosti plačila. Ob nakupu na obroke do 7 - 12 mesecev se dodatno zaračuna 6,5% vrednosti plačila.Ob nakupu na obroke do 13 - 24 mesecev se dodatno zaračuna 6,5% vrednosti plačila (diners dodatno zaračuna za sklenitev kredita).

Več informacij lahko najdete tudi na njihovi uradni spletni strani:  http://www.dinersclub.si/


Z AMERICAN EXPRESS KARTICO

Z American Express kartico, izdano v Sloveniji, imate tudi možnost nakupa na obroke. Višina kredita je odvisna od razpoložljivosti vašega limita na kartici.

• Število obrokov od 2 do 12
• Minimalni znesek obroka 40 EUR
• Minimalni znesek kredita 80 EUR
• Maksimalni znesek kredita do limita na vaši kartici
• Nakup na obroke lahko opravite neposredno na naši spletni strani brez podpisov in dodatnih dokumentov
OPOMBA:  V primeru nakupu z plačilno metodo KREDIT American Express se strošek nakupa zviša za 7,50 %.Znesek se spremeni na blagajni po izbiri plačilne metode.
  

Več informacij lahko najdete tudi na njihovi uradni spletni strani:  http://www.americanexpress.si/homepage.shtml


5.  NAROČILO:

Kupec uvrsti artikle v košarico, kjer se mu ponudi možnost nadaljevanja nakupa ali zaključek nakupa.
V košarici se prikaže naziv artikla, količina, popust na običajno ceno. Ko kupec zaključi naročilo, prejme sporočilo po e-pošti, da je naročilo sprejeto. Ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavljivost artiklov in naročilo potrdi ali pa ga z razlogom zavrne. Na tej stopnji so sprejeta naročila obravnavana kot nepreklicna.V primeru,da bi radi odstopili od naročila nas prosimo obvestite v roku
(1) ure od prejetega naročila po elektronski pošti.Ko je naročilo izvedeno prodajalec v najkrajšem možnem času blago pripravi in ga odpošlje ali pripravi za osebni prevzem.

OPOMBA: Ob naročilu določenih izdelkov,ki niso na zalogi pri izbiri plačilne metode "po povzetju" bomo zaradi preprečitve zlorab in neprevzetih pošiljk ali nad večjo vsoto naročila morda zahtevali plačilo akontacije v višini 15 % vrednosti nakupa ( v takih primerih vas bomo kontaktirali preko e-maila ali preko vašega mobilnega telefona.). Akontacija se izvrši po predračunu na TRR, ki ga kupec prejme na e-mail oz. na naslov.Hvala za razumevanje.

6.  GARANCIJA:

V podjetju Mali Vragci d.o.o. vam nudimo 24-mesečni garancijski rok na vse otroške vozičke in avtosedeže v naši ponudbi ( Športni vozički niso vključeni v 24-mesečno garancijo).


Za vse druge izdelke v naši ponudbi vam nudimo najmanj 12-mesečni garancijski rok, razen če ni drugače navedeno na garancijskem listu.


Vas skrbi kako glede Garancije v primeru poškodbe ? : NE SKRBITE !

V podjetju Mali Vragci d.o.o. vam nudimo nadomestne vozičke v primeru poškodbe za obdobje popravila !

Vsi izdelki, ki jih trži podjetje Mali Vragci d.o.o. imajo garancijo uvoznika oziroma proizvajalca ter zagotovljeno servisiranje in nadomestne dele. 
Če informacije o garanciji ni, artikel nima garancije.V slednjem primeru lahko kupec kontaktira ponudnika, ki bo zagotovil svežo informacijo.
Za kupljeno blago veljajo splošni garancijski pogoji in določbe v prilogi posameznega blaga. 

Podjetje Mali Vragci d.o.o. zagotavlja, da izdelki ob odpremi nimajo konstrukcijskih, proizvodnih, materialnih ali funkcijskih napak.Ob normalni uporabi in vzdrževanju otroških vozičkov in avtosedežev proizvajalca vam zagotavljamo brezhibno delovanje in 24-mesečni garancijski rok za vse napake v materialu in pri izdelavi.Iz tega jamstva so izključene poškodbe,ki so posledica nepravilne uporabe izdelka ali neupoštevanje navodil za uporabo in vzdrževanje ter varnostnih navodil.
Garancija tudi ne velja če so v izdelek posegale nepooblaščene osebe.
Normalna obraba,ki je zaradi vsakodnevne uporabe pričakovana, je seveda izključena iz garancije.

Garancija začne teči od dneva izročitve izdelka v trgovini ali kurirske službe in jo lahko uveljavljate vedno samo skupaj z računom prodajalca,žigom in datumom nakupa ter z izpolnjenim reklamacijskim obrazcem (reklamacijski obrazec lahko dobite na naši spletni strani : http://www.mali-vragci.si/reklamacijski-obrazec.doc ) .
 
Imate nepotrjen garancijski list? Brez skrbi! V tem primeru skladno z 18. členom Zakona o varstvu potrošnikov ni potrebno, da garancijski list prodajalec posebej potrdi.

Garancijska izjava:

1. Izdelek, katerega lastnik ste postali, je ob prodaji brezhiben in funkcionalen, za kar skrbi poseben oddelek proizvajalca. Uporabnik mora obvezno upoštevati navodila za uporabo in sestavo izdelka. Če ste kupili že sestavljen izdelek, je pred uporabo vseeno potrebno natančno preveriti njegovo sestavo.
2. Za vsa večja in manjša popravila so zagotovljeni rezervni deli v garancijskem roku kot tudi izven njega.
3. V garancijskem roku bomo na svoje stroške odpravili napake, do katerih je naš kupec upravičen.
4. Vsa popravila bomo odpravili v roku 45 dni od prejema izdelka v popravilo. V primeru, da vaš izdelek v temu roku ni popravljen, imate pravico zahtevati nov izdelek.
5. Če ni drugače označeno, velja garancija na ozemeljskem območju Republike Slovenije.
6. Opozorilo,da garancija ne izključuje pravic potrošnika,ki izhajajo iz odgovornosti prodajalca za napake na blagu.

Prenehanje Garancije:

1.       Podjetje Mali Vragci d.o.o. ne jamči za napake in okvare,ki bi nastale zaradi.
1.1     Neupoštevanja navodil za uporabo
1.2     Nestrokovne, nenamenske in / ali malomarne uporabe izdelka
1.3     Če izdelek proizvajalcu ni bil dostavljen z originalnim računom
1.4     Če je popravilo opravila nepooblaščena oseba, za razbarvanje blaga ali poškodbe blaga zaradi pranja, dežja ali prekomerne izpostavljenosti sončni svetlobi
1.5     Če je poškodba nastala v nesreči ali med letalskim prevozom
1.6     Če je poškodba nastala zaradi preobremenitve (maksimalne teže otroka in nakupljenega blaga )
1.7     Če so  poškodbe nastala zaradi nezadostnega vzdrževanja ali poškodb blaga,plastike in okvirja
1.8     Pri normalni obrabi delov, pri katerih se zaradi vsakodnevne uporabe pričakuje hitra obraba
1.9     Če sta poškodovani ali odstranjeni oznaka preizkusa ECE ali serijska številka
1.10   Če kako drugače niso bili izpolnjeni zgoraj navedeni garancijski pogo

 

7.  REKLAMACIJE:

V primeru, da ste po pošti prejeli okvarjen izdelek, nas o tem obvestite v najkrajšem možnem času preko elektronske pošte na naslov info@mali-vragci.si ali na telefonsko številko 040 126 067. Prav tako nas kar najhitreje obvestite, če se prejeti izdelek razlikuje od kupljenega, da lahko napako odpravimo v najkrajšem možnem času. Potrošnik lahko uveljavlja stvarno napako, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh (2) mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita, vendar najkasneje v roku enega (1) leta, odkar je bila stvar izročena. Reševanje reklamacij bo potekalo v skladu z določili
Obligacijskega zakonika in Zakona o varstvu potrošnikov.


8.  PRAVICA DO ODSTOPA OD NAKUPA, VRAČILO BLAGA:

Vračilo blaga:

Potrošnik (navedeno velja izključno za fizične osebe, ki pridobijo blago za namene izven svoje pridobitne dejavnosti) ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga podjetju sporoči (na kontaktni e-naslov info@mali-vragci.si), da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek posredovanja (pošiljanja) blaga. Blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa). Če potrošnik morda artikel že začne uporabljati ali če pri tehničnih izdelkih posamezne komponente odpre ali sestavlja, odstop od pogodbe žal več ni možen.
 
Prejeto blago mora vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Proizvajalec artikla predpiše tudi njegovo originalno embalažo (v skladu s 36. členom Zakona o varstvu potrošnikov). Ker je embalaža sestavni del artikla, jo je prav tako treba priložiti tako, kot je bila v prvotnem stanju v času prejetja artikla (torej nepoškodovano in v nespremenjeni količini).

Obrazec za vračilo Blaga  v word (.doc) obliki

Ponudnik ni dolžan sprejeti pošiljk z odkupnino ali pošiljk, ki ne ustrezajo ponudnikovim splošnim pogojem poslovanja.

Vračilo vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 30 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Zaradi zagotavljanja gotovosti, točnosti in pravočasnosti vračila ter zagotavljanja evidence o plačilih, se vračilo plačila kupcu izvede izključno z nakazilom na njegov transakcijski račun. Vračilo plačila v gotovini ni mogoče!
 
Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.


Reklamacija:


V primeru Reklamacije blago vrnite na spodnji naslov prosimo vas tudi,da nas o vaši nameri predhodno obvestite na e-mail : info@mali-vragci.si ali na tel.: 040 126 067

PODJETJE:  MALI VRAGCI d.o.o.
NASLOV:       Trdinov Trg 4e , 1234  Mengeš

 

Reklamacijski OBRAZEC  v word (.doc) obliki


9.  REŠEVANJE SPOROV:

Morebitni spori med strankami, ki so v kakršnikoli povezavi z spletno trgovino, se rešujejo sporazumno,
v nasprotnem primeru se stranke dogovorijo, da bo spor reševalo pristojno sodišče v Ljubljani.


 

10.  SLIKE IN BESEDILO:

Slike izdelkov v spletni trgovini http://www.mali-vragci.si/ so simbolične. Za morebitne napake pri opisih izdelkov ne odgovarjamo.

 

11.  VARSTVO POTROŠNIKOV:

Pri prodaji spoštujemo zakon o varstvu potrošnikov. Preberite si, kaj o prodaji preko interneta pravi zakon o varstvu potrošnikov. (link http://www.uradni-list.si/1/content?id=51154)
Prav tako poslujemo v skladu z zakonom o elektronskem poslovanju na trgu. (link
http://www.uradni-list.si/1/content?id=94740&part=&highlight=+elektronskem+poslovanju+na+trgu)

 

12.  VAROVANJE PODATKOV:

Z registracijo v spletni trgovini Mali Vragci d.o.o. soglašate, da se vaši osebni podatki uvrstijo v seznam registriranih uporabnikov trgovine Mali Vragci d.o.o. in se strinjate z uporabo vaših podatkov na način in v namene, opisane v nadaljevanju. Podjetje Mali Vragci d.o.o. spoštuje vašo zasebnost in se zavezuje, da bo osebne podatke, pridobljene prek registracijskega formularja v spletni trgovini, skrbno varovalo in jih brez vaše privolitve ne bo posredovalo tretji osebi.Uporabljali jih bomo izključno za pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov, blaga in ostalo potrebno komunikacijo.
Podjetje
Mali Vragci d.o.o. se zavezuje, da bo spoštovalo eventualno željo uporabnika, da ne prejema reklamnih sporočil.Osebne podatke hranimo v računalniški obliki. Po prenehanju potrebe po vodenju osebnih podatkov, se podatki izbrišejo oziroma se uničijo nosilci podatkov.

 

13.  VARNO PLAČEVANJE:

Na naših spletnih straneh uporabljamo več varnostno - zaščitnih sistemov, ki zagotavljajo ustrezno zaščito pred izgubo, neželenim spreminjanjem ali zlorabo podatkov. Celotna uporabniška seja v spletni trgovini teče v varnem načinu s pomočjo protokola HTTPS, ki uporablja SSL (Secure Sockets Layer).
Podatki se kodirajo s 256 bitnim ključem, še preden zapustijo vaš brskalnik, in se na naš strežnik prenašajo v zaščiteni obliki. Sistem tako preprečuje, da bi kdo prestregel vaše podatke, ki jih pošiljate v spletno trgovino (gesla, osebni podatki ipd.).

-  Kaj je to protokol HTTPS?

HTTPS je protokol za varen prenos podatkov med uporabnikovim brskalnikom in strežnikom. HTTPS protokol uporablja SSL (Secure Socket Layer).To pomeni, da so vsi podatki, ki se prenašajo po tem protokolu, zakodirani in je nemogoče ali vsaj zelo težko, da bi jih prestregla in prebrala tretja oseba.
Zato takšen protokol zagotavlja popolno zasebnost in varnost pri nakupu ali drugih transakcijah preko interneta. Označen je s ključavnico, ki se navadno pojavi v spodnjem desnem kotu okna brskalnika.

-  Plačevanje s Paypal ( Trenutno ni omogočeno ! )

Pri plačevanju s kreditnimi in plačilnimi karticami uporabljamo transakcijski sistem PayPal, tako da podatki o vaši kreditni oz. plačilni kartici po varni povezavi potujejo neposredno v avtorizacijski center in se v sistemu Spletne trgovine ne shranjujejo. Podatkov o plačilnih oz. kreditnih karticah ne hranimo.

 

14.  VRAČILO POŠKODOVANIH POŠILJK:

V primeru, da ste prejeli od kurirja paket, ki ima poškodbo embalaže , katera je vidna ob sami dostavi paketa ali v njem manjka vsebina kaže znake odprtja,skrita poškodba (poškodba blaga,lom) vas prosimo,da nas takoj obvestite na tel: 040 126 067 sprožili bomo postopek
reklamacije pri GLS (General Logistics System).Prosimo vas,da paket pustite v enakem stanju, kot ste ga prejeli (ne da bi karkoli dodali ali odstranili).Prosimo vas,da tudi vrnete originalno embalažo!
Skupaj s GLS (General Logistics System) bomo poskrbeli, da bo reklamacija rešena v najkrajšem možnem času.

Pozor. Reklamacijo prevoza lahko uveljavlja samo plačnik storitve/pogodbena stranka oz. Pošiljatelj.

 

15.  AVTORSKA ZAŠČITA:

Vse vsebine, ki so objavljene na spletni strani http://www.mali-vragci.si/ so last podjetja Mali Vragci d.o.o. , Trdinov Trg 4e, 1234 Mengeš .
Vsa avtorska dela so zaščitena že z nastankom in jih ni potrebno posebej označevati. Prepovedana je reprodukcija, distribucija, spreminjanje, javno prikazovanje in predvajanje ter ostale oblike izkoriščanja avtorskega dela.Avtorsko pravno zaščitene vsebine je dovoljeno uporabljati zgolj za zasebne namene, oziroma s pisnim privoljenjem podjetja
Mali Vragci d.o.o. .